Hoppa till sidans innehåll

Fristils-SM

01 JUN 2018 16:23
Imorgon drar Fristils-SM igång i Örnsköldsvik. Husums IF står som arrangör när Sveriges ungdomar, juniorer och Seniorer gör upp om SM-titlarna. På seniorsidan har vi flera intressanta drabbningar framför oss innan vi kan kora ett gäng mästare.
  • Skapad: 01 JUN 2018 16:23

I tävlingens största viktklass; 70 kg kommer förra årets "årets fristilare" till start; Bilal Omarov, Västerås bk. Här finns dock flera utmanare och framförallt en spännande bubblare i form av Marcus Seldén som tog silver på SM i grek i år.

En annan spännade drabbning kommer äga rum i 86 kg. Hemmahoppet och årets EM-deltagare Naib Ilaldayev, Husum utmanas av Khalid Kercheiv, Västerås. Khalid som har ett SM-guld i grek är i grunden skolad i fristil har nu hoppat upp ett par viktklasser för att tampas om guldet i just 86 kg.

Sveriges andra EM-deltagare i år; Albin Frid ställer upp i 92 kg. Han utmanas främst av Khamzat Chimaev, bk Athen. Chimaev som tidigare tävlade för Lidköping är känd för att bjuda på underhållande fristil och det kan bli en sevärd match dessa herrar i mellan. 

Vår nyblivne Nordiske mästare i 97 kg; Sven Englund har ett par tunga grabbar att passera innan han kan ta sitt första SM-guld. Främste utmanare är Farhad Anosheh som även han representerat Sverige vid flertalet tillfälle.  

Tävlingstart kl 10:00 imorgon och finalerna avgörs på söndag.

 

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info