Hoppa till sidans innehåll

J-Landskamp i Norberg

06 NOV 2018 08:34
Herrarnas Juniorlandslag samlades i fredags i Frida Hansdotters Arena i Norberg för att göra upp med Vitryssland i en tuff landskamp där vitryssarna ställde upp med ett starkt och meriterat lag.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2018 08:34

När det stod klart att Vitrysslands juniorer skulle göra en turné i Sverige med deltagande på Klippan Cup, lägret i Klippan och Mälarcupen, föddes idén att arrangera en Juniorlandskamp. SBF kontaktade Västerås som veckan efter lägret i Skåne skulle ha Mälarcupen, Västerås BK:s Tävlingsledare Anders Morsing och VBK-styrelsen nappade på idén men ansåg att VBK hade fullt upp med Mälarcupen och kontaktade Västmanlandsklubbarna. Norberg tände på idén, sen var planeringen igång.

Efter bra förberedelser och en snyggt uppdukad brottningsarena i nyss invigda Frida Hansdotter Arena välkomnade Norbergs BK alla. Nationalsånger, tal av kommunalrådet Johanna Odö, presentation av brottarna och ledare, som alla erhåll SBF:s traditionella Landskampsplakett, sen var det dags att starta den första av kvällens 10 matcher, detta inför en publik på dryga 300 personer.

Hallen släcktes ner, spotlights lös på mattan, domarna Mikael Olsson, Kai Lahtinen och Robert Andersson blåste igång landskampen.

Sverige tog ledningen genom att Erik Persson vann den första matchen på poäng med 8-3. Alexander Norström förlorade sin match innan Niklas Öhlen gick in och vann sin och Sverige ledde 2-1.

Därefter vann Ardit Fazlilja på poäng med 8-4, såg bra ut inför U23 VM, precis som det såg lika bra ut för Khalid Kerchiev inför samma VM, som nu vann med 8-3.
Sverige i ledning med 4-1.

Sen vände landskampen, Joel Hult förlorade på poäng med 5-11, Anton Olsson med 2-7 och Jakob Logård med 1-3.

Nu blev det spänning på hög nivå.

Sveriges tungviktare Fardin Anosheh kämpade och slet, hade nästan motståndaren på fall men det blev till slut en poängförlust med 3-6. I kvällens sista match skulle allt avgöras, båda lagen kunde vinna, Rasmus Åström slet och kämpade men matchen slutade 1-6 och därmed stod Vitryssland som segrare med 6-4 eller i matchpoäng räknar 23-18.

 

/Vid mattkanten

Christer Persson
SBF:s betraktare i Norberg

Fullständing resultat från landskampen hittar ni här.

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info