Hoppa till sidans innehåll

RIKSFINALER I LILLA FYRSTADS

20 FEB 2019 11:09
I helgen avgjordes killarnas grundomgång i Lilla Fyrstads och de vinnande lagen är nu klara för riksfinal. Riksfinalen är flyttad till att avgöras söndagen den 24 mars, detta för att inte avgöras samma helg som Tallin Open.
  • Skapad: 20 FEB 2019 11:09

Den södra gruppen avgjordes i Hästveda. Här blev det en fight in på målsnöret. Koalitionen Bjuv/Klippan vann mot Hästveda/Tigers med 24-22 och är klara för Riksfinal. Trea kom BK Pan. Tyvärr hoppade BK Starke av veckan innan.  

Alebrottarna/Bryggan arrangerade den västra gruppen, här vann Göteborgs AK klart. Sex av de tio klasserna vanns av GAK. Tvåa  kom Varberg, trea: ÖIS och på fjärde plats; arrangerande ALE/Bryggan. 

I mitt-gruppen som avgjordes i Östergötland vann hemmalaget sina båda lagmatcher, 26-17 över BK Orion och med 35-14 mot LAS/Skövde. Östergötlands brottare blev klassegrare i fem av de tio vikterna. Orion kom tvåa och LAS/Skövde trea. 

I den östra gruppen vann fjolårets slutsegrare Huddinge genom att deras brottare vann hela åtta av de tio viktklasserna, på andra plats kom Västmanland och trea blev Enköpings BK. 

Ort för Riksfinalen är i skrivande stund inte klart. Det bestäms i veckan och meddelas de deltagande lagen. 

Tjejernas riksfinal avgörs i Göteborg söndagen den 24 mars. Deltagande lag är; Team Västmanland, Östergötland, Halland/Västergötland samt arrangerande Göteborgs Stadslag. 

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info