Hoppa till sidans innehåll

Rapport Cup-Haparanda 2017

2017-12-03 12:29
I årets Cup-Haparanda så var det 11 deltagande nationer och tävlingen höll en hög standard med flera medaljörer ifrån de stora mästerskapen.
  • Uppdaterad: 2018-09-09 19:57

Svenska landslaget deltog med 10 st brottare och alla fick med sig bra erfarenheter för vidare satsning.

I 59 kg hade Sverige med Ardit Fazlilja som slutade på en 3:e plats efter att ha förlorat i en tuff första match mot en Ryss 2-3, Ardit vann sedan sin återkvalsmatch mot en annan Ryss, trean ifrån årets JVM. I bronsmatchen blev det en ny vinst mot Israel.

1:a Samatov RUS

2:a Kurichkin UKR

3:a Fazlilja SWE

4:a Tsaryuk ISR

66 kg hade Sverige två brottare Danielo Di Feola och Alexander Bica, båda ställdes mot blivande finalister i sin första match. Danielo mötte vinnaren i vikten ifrån Ryssland, där Danni leder på 7-3 när den sista minuten börjar, tyvärr åker han på ett indyk och matchen slutar 7-7.  I återkvalet blir det en vinst mot Ukraina, sedan en ny förlust mot en annan Ryss. Bica möter i sin första match Marcus Sellden Västerås, den här gånger var Sellden den bättre brottaren och går vinnande ur den matchen. Marcus vinner även mot en kille ifrån Ukraina och mot bronsmedaljören ifrån OS i Rio Stig Andre Berge Norge efter fin brottning. Marcus förlorar finalen mot Ryss. Bica förlorar på poäng mot UKR i sin återkvalsmatch.

1:a Ahkmedov RUS

2:a Sellden Västerås

3:a Garipov RUS

4:a Berge NOR

71 kg har Sverige två deltagare. Daniel Soini och Simon Erlandsson. Daniel brottas väldigt bestämt och bra och tar sig till final mot en Ryss, det blir en jämn och tät match som tyvärr slutar med en 1-2 förlust. På vägen vinner Daniel tre matcher. Simon förlorar inledningsmatchen mot vinnaren i vikten, får sedan möta en Finne i återkvalsmatch där det blir en komfortabel seger. Simon förlorar sedan en tuff bronsmatch mot en annan Finsk kille.

1:a Yarbilov RUS

2:a Soini SWE

3:a Shapovalov FIN

4:a Erlandsson SWE

I 75 kg har vi Albin Olofsson som vinner sin första match på teknisk överlägsenhet mot en Jordanier. I kvartsfinalen väntar VM-medaljören Labazanov. Albin kämpar bra, men får se sig besegrad på poäng 1-6. Albin vinner sedan sin första återkvalsmatch, för att sedan inkassera en ny förlust mot ytterligare en Ryss. Albin slutar på en 5:e plats.

1:a Isakov RUS

2:a Labazanov RUS

3:a Dzhioev RUS

4:a Karlsen NOR

I 80 kg har Sverige med två brottare, Anton Olsson och Oskar Johansson. Oskar förlorar sin första match mot Manukyan ARM 1-5, tyvärr inget återkval för honom. Anton förlorar sin första mot Ukraina, men får sedan återkvala då Ukraina tar sig till final. Där blir det vinst mot Estland. I bronsmatchen förlorar Anton mot Manukyan ARM.

1:a Komarov RUS

2:a Kukhta UKR

3:a Manukyan ARM

4:a Olsson SWE

I 85 kg har Sverige med Aleksandar Stjepanetic som i sin första match förlorar mot Ukraina efter att ha fastnat med armen i underläge parterr och går på flera rullningar. Aleksandar vinner sedan sin återkvalsmatch på teknisk mot en Ryss. Vinner sedan bronsmatchen på ett övertygande sätt mot en annan Ukrainare 5-0

1:a Dubrovin RUS

2:a Novikov UKR

3:a Stjepanetic SWE

4:a Kiiashok UKR

I 98 kg vinner Kalle Persson sin semifinal mot Estländare på 7-0. I finalen väntar sedan duktige Savolainen Finland. Denna gången räcker inte Kalle till och det blir en poängförlust.

1:a Savolainen FIN

2:a Persson SWE

3:a Sargsian RUS

4:a Kalme EST

I 130 kg är det tre brottare med och det blir round robin där man slår varandra. Tyvärr dra hemmabrottaren Viitanen det kortaste strået och slutar på en tredjeplats.

1:a Papadatos GRE

2:a Odtallah JOR

3:a Viitanen Haparanda

Som domare hade Sverige med Linn Sjöström och Mikael Olsson som skötte sitt jobb utmärkt. Vi vill tacka hela truppen för en bra tävlingshelg, vi vill även tacka Haparanda SKT för en bra tävling och gästvänlighet. Vi kommer tillbaka nästa år.

Zigge och Jonas

Skribent: Örjan Eliasson
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info