Hoppa till sidans innehåll

Rapport Damlandslaget -VM

30 OKT 2018 11:07
Årets VM är över och här är Förbundskapten Sara Eriksson Dikandas rapport från mästerskapet.
  • Skapad: 30 OKT 2018 11:07

Rapport Kv VM Budapest, 22–25/10

Delar av damtruppen kom ned till Budapest under lördagen för att sedan fyllas på under söndagen och måndagen. Det var en mycket taggad och förhoppningsfull trupp bestående av fem aktiva, som var samlad för årets världsmästerskap i Budapest. Dessvärre uteblev medaljerna i år trots väl förberedda och väl meriterade svenska representanter.

50kg Fredrika Petersson (23 deltagare), 8:e plats

I kvalmatch mötte Fredrika ungerskan Koeteles. Denna match vann Fredrika på fall med poängställningen 4–2 efter två fina dyk. I 1/8 final stod Stadnik, UKR för motståndet. Fredrika gjorde en bra match trots förlust då hon mötte upp ukrainskan respektlöst och utförde flera dykförsök mot den väl meriterade Stadnik. Tyvärr var UKR för svår för Fredrika denna gång som fick se sig besegrad. Då UKR gick vidare till final så fick Fredrika chans till återkval. I återkvalsmatch mötte Fredrika Sun, CHN. I denna match fick Fredrika tyvärr inte riktigt en chans, då hon fastnade med armen i kinesiskans rullning och som därmed slutade med en förlust på teknisk överlägsenhet för Fredrika.

55kg Sofia Mattsson (21 deltagare), 7:e plats

Första matchen mötte Sofia, Lavers Mcbaj, AUS. Denna match brottades Sofia mycket tekniskt och offensivt där hon vann matchen redan efter 32 sekunder på fall med poängen 8–0. I 1/8 final mötte Sofia turkiskan Gun. Här brottades Sofia mycket stabilt och säkert och plockade många poäng från flertalet fina dyk. Sofia vann matchen på poäng med stabila poängställningen 8–1. I 1⁄4 väntade Mukaida, JPN. I första perioden tog japanskan ledningen med 6–0 efter två dyk och en rullning. I andra perioden tog Sofia över kommandot och reducerade den japanskan ledning till 4–6 efter två snabba vänsterdyk. Sofia var mycket nära att hämta in och kvittera poängen, men tiden var för knapp och Sofia fick dessvärre se sig som besegrad denna gång. Matchen slutade i poängförlust med poängen 4–6. Då JPN gick vidare till final så fick Sofia chans till återkval, där Jong, PRK väntade.

I återkvalsmatchen tog Sofia direkt initiativet och ledningen. PRK kvitterar sedan med ett dyk och ställningen är lika. Sofia har många fina dyk och attacker vilka hon är nära att få poäng för. PRK får sedan in ett två bensdyk och tar ledningen. Sofia krigar och jagar på mycket bra, men tyvärr slutar matchen denna gång i poängförlust 3–4. Sofia har gjort en mycket bra comeback efter sin graviditet där hon med besked visar att hon tillhör världstoppen.

62kg Johanna Mattsson (25 deltagare), 10:e plats

Johanna mötte i 1/8-final Nguyen, VIE. Johanna tog kommandot direkt och brottades mycket starkt, tekniskt och kontrollerat. Johanna vann matchen imponerande på fall efter 1.16 med poängen 8–0.

I 1⁄4-final stod Tkach Ostapc, UKR för motståndet. Johanna tog snabbt ledningen i matchen efter ett vänster dyk. UKR kvitterade med två stycken dyk och tog ledningen. I ukrainskans sista dyk kämpade Johanna länge för att ta sig loss den låsta situationen, men till slut lyckades UKR pressa ned Johanna mot fall. Matchen slutade i fallförlust för Johanna med poängen 2–6. Då UKR dessvärre inte gick vidare till final efter en knapp förlust så fick Johanna tyvärr inte chans på återkval.

65kg Henna Johansson (22 deltagare), 17:e plats

Henna mötte i 1/8-final Netreba, AZE. Matchen var i första perioden mycket avvaktande och poängsnål. I andra perioden fick AZE in ett tvåbensdyk. Henna försökte jaga ikapp poängen och lägen för hennes ingångar och attacker, men AZE blev för svår denna gång och matchen slutade med en poängförlust till Henna med poängställningen 1–3. Då AZE förlorade i semifinal blev det tyvärr inget återkval för Henna.

68kg Jenny Fransson (26 deltagare), 14:e plats

I kvalmatch stod Watari, JPN för motståndet. Jenny styrde och kontrollerade matchen direkt och brottades mycket starkt och fokuserat. Jenny tog ledningen genom en kontring och snabb förflyttning runt bakom ryggen. JPN kvitterade sedan med en nedryckning följ av dyk. Jenny fortsätter att styra matchen och motståndaren. Jenny skapar press och får en stark livtagskoppling vilket genererar till en matchledning för Jenny med 6–5. Jenny vinner match på poäng med ställningen 7–5. I 1/8-final väntade Soronzonbold, MGL. Första perioden var poängsnål och jämn där Jenny tilldelades första aktivitetsperioden. I andra perioden tilldelades MGL två stycken aktivitetsperioder. MGL får in en attack och tar ledningen. Jenny krigar för att hämta igen poängen, men tyvärr lyckades MGL behålla ledningen. Jenny förlorar matchen på poäng med ställningen 2–5. Då MGL tyvärr inte gick vidare till final blev det ingen chans till återkval för Jenny.

Vi tackar Ingemar Gannby för hans engagemang och diverse behandlingar av damlagets representanter under årets världsmästerskap. Vi tackar även vår svenska domare Katja Taavela för ett som vanligt väl utfört representativt arbetet.

Hälsningar Patrik, Malkhaz och Sara.

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info