Hoppa till sidans innehåll

Resultat - Tallinn Open

01 APR 2019 23:04
Årets största tävling sett till antalet deltagare ägde rum i helgen. Flera svenska klubblag fick känna på hetluften i Tallinn Open. Herrarnas ungdomslandslag i både grek och fristil fanns också på plats och även J-landslaget i fristil.
  • Uppdaterad: 01 APR 2019 23:04

Flera unga svenska brottare i ett viktspann mellan 20 kg till 125 kg gjorde i helgen sin debut på en stor internationell tävling. 25 nationer fanns representerade och svensk brottning visade verkligen upp sig från sin bästa sida. De svenskar som tagit sig till Tallinn bjöd på sann kämpaglöd och glädje på mattan även om besvikelsen infann sig när motgångarna uppstod.

Svenska landslaget kom med två stora trupper till Tallinn. Ett ungdomsgäng i grek och ett kombinerat U/J-lag i fristil. 

Ungdomslandslaget på greksidan inledde tävlingarna på lördagen där flera svenskar visade att man vill vara med och slåss om en landslagsplats till sommaren. 

Bästa placering fick Alexander Johansson i 80 kg som gick hela vägen till final där han via två klokrena kryss kunde titulera sig klasssegrare i den 30-manna stora viktklassen. 

 

Simon Borkenhagen knep ett brons i 71 kg efter att ha förlorar semifinalen med 2-2 efter ett tufft domslut från domaren.  

Alexander Gustavsson gjorde landslagsdebut och imponerade när han tog hem ett brons i 48 kg efter ett par hårda bataljer på vägen fram. 

Utöver dessa herrar fanns det andra på ungdomsidan som leverade guldmedaljer; Simon Karlsson, Skövde vann 52 kilos vikten med 35 deltagare och Leo Foughani, Huddinge tog hem 68 kg. *Noter att det fanns två ungdomsklasser; årgångarna 04-05 var en ålderskategori samt 02-03 var en kategori.  

På juniorsidan visade den färska SM-vinnaren Niklas Öhlen, tävlandes för Sundsvalls AIK att han blir att räkna med i sommar när han vann 60 kg.

Fristilsherrarna visade framfötterna

På söndagen var det dags för herrarnas fristil samt damernas fristil (där Sverige inte hade ett landslag på plats) att kliva upp på en av de 14 mattorna i Saku Saruhall. 

En som imponerade stort var Fardin Anosheh i Juniorernas 125 kg. Tungviktaren visade en stabil brottning tävlingen igenom och kunde efter tre kontrollerande vinster ta hem guldet. 

Kevin Makota Ström ställde upp i ungdom 71 kg och tog sig hela vägen fram till final efter sex raka vinster och poängkvoten 65-4. Väl i final blev ukrainaren Fostyk för svår och Kevin fick nöja sig med ett silver. 

Bröderna Ahmed och Magomed Tutaev visade ingen nåd och fick till sist göra upp mot varandra i finalen i 45 kg. Efter en händelserik finalmatch som slutade 14-10 kunde till sist Ahmed stå som slutsegrare i sitt första stora landslaguppdrag. 

Farhad Anosheh tog Sveriges femte medalj när han klapp silveret i 96 kg. 

Alla resultat från Tallinn Open hittar ni här.

 

Ett längre reportage om Tallinn Open kommer ni kunna läsa i nästa nummer av Krysstaget som kommer ut direkt efter EM den 8-14 april.

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info