Hoppa till sidans innehåll

Bredare satsning på ungdom och juniorer

2017-12-04 20:43
Vi kan glatt meddela att Svenska Brottningsförbundet kommer göra en satsning för att få fler ungdomar och juniorer att utvecklas som brottare. Detta kommer att ske genom gemensamma läger där brottning och utbildning står på agendan.
  • Uppdaterad: 2018-09-09 19:57

Svenska Brottningsförbundet kommer att göra en satsning på att utveckla brottare som är i ungdom- och juniorålder. Detta kommer ske i fyra olika projekt som kommer att startas i slutet av 2017 och pågå under 2018. De olika projekten kommer att bedrivas i fyra olika upptagningsregioner enligt nedanstående uppdelning;

Region Nord = Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Gävleborg.

Region Mitt = Dalarna, Stockholm, Södermanland, Uppland, Värmland, Västmanland och Örebro.

Region Öst/Väst = Bohuslän – Dals, Göteborg, Halland, Småland, Västergötland och Östergötland.

Region syd = Skåne, Blekinge

Genomförande
Varje region kommer att bilda en projektgrupp och utse en projektledare, som sedan kommer att driva projektet. Respektive projektgrupp kommer under 2018 att bjuda in till minst två lärande läger för ungdomar och junior i sin region. Kravet på de aktiva som ska delta på träningslägren är att de tränar och tävlar regelbundet. Det är viktigt att alla föreningar i regionen ska bjudas in till lägren. Varje region ska även ta ut ett regionslag och delta på någon nationelltävling under ht 2018.

När det gäller tränare till de olika lägren så kommer det att utses av SBF:s sportchef och förbundskaptener för dam- respektive herrlandslag.

Ekonomi
Varje projektgrupp kommer att få 50 000 kronor för att genomföra de olika lägren samt delta på en tävling. Det är upp till varje region att göra det bästa möjliga av det ekonomiska bidraget de får.


Projektägare i varje region
Det är även klart vilka föreningar som kommer vara projektägare och vem som kommer vara projektledare i varje region.  Det kommer att se ut som följande:

Region Nord: Umeå Brottningsförening, Conny Tärnklev
Region Mitt: Arboga Brottarklubb, Mats Vennberg
Region Öst/Väst: Örgryte Brottningsförening, Thomas Svensson
Region Syd: BK Ore, Ronny Persson

Vad blir nästa steg?
Inom en snar framtid kommer respektive projektledare att komma ut med information om vad som kommer att hända inom er region. Har ni övriga frågor, tveka inte att höra av er till Samuel Lund, Jonas Lagerkvist eller respektive projektledare.


Samuel Lund, This is a mailto link
Jonas Lagerkvist, This is a mailto link

Skribent: Örjan Eliasson
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info