Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sachiko HOTAKA

EM-brons till Emma Johansson på U23!

08 MAR 2019 09:16
Igår avslutades U23-EM för den svenska truppen. Efter en tung start då framgångar uteblev lyckades som siste svensk ut, Emma Johansson, 59 kg ta hem en medalj till Sverige.
  • Uppdaterad: 08 MAR 2019 09:16

Emma inledde sin EM-resa med att besegra Bognar, Ungern med klara 4-0.  I Semifinalen väntade ukraniskan Lysak som var allt för svår och styrde Emma matchen igenom och Emma var aldigt riktigt nära att hota den rutinerade ukrainskan. 

I Bronsmatchen väntade vitryskan Pisarenka. Viryskan inledde bra och tog en 0-2 ledning men Emma kämpade sig in i matchen och kunde först kvittera och sen även gå upp i en 4-2 ledning. efter en snygg passeringen tog sen Emma ytterligare två poäng och fullföljde med en klassisk backhammer och visade prov på en härlig styrka när hon bröt dit Pisarenka på fall. 

Detta var Emma Johanssons andra mästerskapsmedalj då hon sen tidgare har ett silver från JEM.  

Emma var ensam tjej på damsidan då tyvärr Elin Forsberg skadade sig strax före avfärd till Serbien. 

För Herrarna blev U23-EM en nyttig erfarenhet där man inte riktigt räckte till mot de bästa nationerna. Ardit Fazljija föll mot Georgiens Dzimistarishvili i kvartsfinalen. Ardit inledde piggt och hade 3-0 i paus men orkade inte i andra perioden och förlorade till sist med 3-6. Georgiern föll sedan mot Turken Kamal i semi och där med var Ardits medaljchans borta.

Aleksandar Stjepanetic startade bra med en 7-3 vinst mot JVM-medaljören från 2018, Fattulayev, Azerbaijan. Därefter ställdes han mot Ryssen Khalilov som visade sig vara för svår och kunde via två kast besegra Steppe. Ryssen fortsatte visa kvalité när han tog sig hela vägen till final. Det innebar att Aleksandar fick chans på återkval mot finländaren Toni Metsomäki men även där var finnländaren för stark som avgjorde med att rulla ut Steppe.  

För Alex Bica och Khalid Kerchiyev tog EM slut redan i första omgången mot Serbien respektive Georgien.

Alex åkte på ett slängkryss i början av matchen och hade sen svårt att skapa bra poängläge mot hemmabrottaren som till sist kunde kontra på Bicas kastförsök och avgöra matchen. 

Khalid inledde starkt mot georgiern och hade en 1-0 ledning efter tre minuter. Dock fastnar sen Khalid i ett par rullningar som avgjorde matchen till georgierns fördel. 

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info