Hoppa till sidans innehåll

En helg med internationella prövningar

12 FEB 2019 16:48
I helgen hade vi flera svenskar ute i Europa som kämpade på brottarmattan. Bäst gick det för Zakarias Berg som klättrade kraftigt världsranking efter en fin insats i Zagreb Open.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 16:48

Svenska herrlandslagen i både grek och fristil var ute i Europa i helgen. Seniorerna och U23-killarna i GR hade tagit sig till kroatiska Zagreb Open som var årets första internationella rankingtävling (en av fyra). Här fick svenskarna chansen att mäta sig med stora delar av världseliten. Det visade sig vara en tuff tävling där endast Ardit Fazljijia och Zakarias Berg lyckades vinna matcher på mattan. Ardit tog sig fram till kvartsfinal där Tobra från Ungern blev för svår och återkvalet uteblev för Ardit när Torba sen förlorade i semifinal. 

Berg visade dock att han ville mer än så och tog sig hela vägen fram till final efter fyra fina vinster. Bland annat fick Berg revansch från sin VM-överman, Mishalik, Polen i kvartsfinalen. Finalen var en tajt kamp där Viktor Lörincz, Ungern visade sig vara för stark denna gång och kunde besegra Berg med 1-3 i poäng. 

En brottare från herrarnas fristilslandslag var också ute på internationellt uppdrag och deltog i Frankrikes Grand Prix. Naib Ilaldayev ställde upp i 86 kg och slutade på en sjunde plats efter en vinst och två förluster. 

Mer om helgens tävlingar, USM, SM och mycket mer kommer ni kunna läsa i Krysstaget som släpps på torsdag. 

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info