Hoppa till sidans innehåll

Fristils-SM i Örnsköldsvik

04 JUN 2018 13:31
Det var minst sagt fullspäckat och underhållande i Örnsköldsvik under helgen. Fristils-SM hade landat i den norrländska staden och över 200 matcher av spänning, nerv och spektakulär brottning utspelade sig i arenan.
  • Skapad: 04 JUN 2018 13:31

Husums och även landslagets Naib Ilaldayev klapp hem guldet i 86 kg även om klubbkompisen Sardar Timori utmanade enda in i kaklet. Till slut kunde dock Naib kunde vinna matchen med 10-9.

I 97 kg fick vi se en skräll när Zabihualh ”Zabih” Ahmadi, Värnamo lyckades knipa guldet i 97 kg genom en stabil och säker brottning tävlingen igenom. Redan i första omgången stötte han på förhandsfavoriten i viktklassen, nämligen Heby BK:s Sven Engström som hade ett färskt NM-guld i prishyllan. Efter att ha legat under med 0–2 lyckades Värnamobrottaren vända på poängställningen via ett dyk till 4–2. Dessvärre skadade sig Engström i en situation lite senare och tvingades bryta både matchen och turneringen. Resterande matcher kontrollerade Zabih från start till mål.

I 92 kg hade vi på förhand anat att Khamzat Chimaev, BK Athen och Albin Frid, East skulle göra upp om guldet. Så blev även fallet och i finalen visade Khamzat att han är Sveriges bästa fritilare i denna viktklass efter en övertygande 7-0 vinst. Totalt lämnade Athenbrottaren Örnsköldsvik med en övertygande poängskörd på hela 37-0. 

En annan som också dominerade stort var Västerås BKs Khaild Kercheiv som vann alla matcher på teknisk överlägsenhet i 79 kg. 

Förhandsbubblaren i 70 kg, Marcus Selden kämpade verkligen till sig till ett SM-guld. Grekspecialisten vann till sist guldet efter ett par stenhårda matcher, bland annat en svängig 7-7 vinst mot Adilet Turatbekov, Norrköping.

Alla resultat från Fristils-SM hittar ni här.  

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info