Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet 2017 - Nytt paket!

2017-05-30 12:27
Svenska Brottningsförbundet har kvar Idrottslyftmedel för verksamhetsåret 2017. Vi uppmanar de klubbar som inte sökt att göra det. SBF har även tagit fram ett nytt Idrottslyftpaket som alla klubbar kan söka, där det är först till kvarn.
  • Uppdaterad: 2017-11-09 18:20

Bakgrund till det nya Idrottslyftpaketet ”Svensk Brottning förflyttning från triangel till rektangel”
I samband med Brottningsforum 2017, diskuterades svensk idrotts strategi mot 2025 och barn- och ungdomsidrott. Deltagarna tyckte att det var intressant, och önskade att jobba mer med detta. Det framkom även önskemål att SBF skulle besöka föreningarna, och gå igenom hur SBF tänker kring svensk idrotts strategi 2025, det vill säga brottningens förflyttning från ”triangel till rektangel” och barn- och ungdomsidrott.

Vad innebär det nya Idrottslyftpaketet?
De föreningar som ansöker om detta Idrottslyftpaket kommer att få besök av SBF:s förbunds- och föreningsutvecklare, sportchef och SISU konsulenten för er. Syftet med träffarna är att diskutera SBF:s nya strategi gällande förflyttningen från ”triangel till rektangel” och utvecklingsplanen. Det kommer även att erbjudas ett praktiskt brottningspass med de ”nya” trenderna samt hur man kan göra roliga och lärorika träningar för alla åldrar, det vill säga idrott hela livet. Tanken är att dessa träffar kommer att vara under hösten 2017.

Svensk Brottning förflyttning från triangel till rektangel
Ansökningsbelopp: 10 000 kronor, varav 5000 kronor kommer att faktureras till föreningen för omkostnader av boende och transport för personella resurser från SBF. Resterande belopp får föreningen använda till att jobba med utveckling av ”triangel till rektangel” och barn- och ungdomsidrott i samverkan med den lokala SISU-konsulenten.

Riktlinjer att söka medel från Idrottslyftet
Alla brottningsklubbar som är medlemmar i SBF har möjlighet att söka bidrag från Idrottslyftet förutsatt att nedan efterföljs:

  • Använder bidraget i enlighet med vad som anges i ansökan.
  • Oanvända medel ska återbetalas.
  • Satsningen ska återrapporteras i IdrottOnline enligt vedertagen modell.
  • Verksamhet för ungdomar upp till 25 år ska rapporteras för LOK-stöd. 

Ansökan
Ansökan sker via IdrottOnline, det är först till kvarn. På grund av tekniska skäl med IdrottOnline kan SBF inte lägga till ett nytt Idrottslyftformulär, utan vi måste använda oss av de redan befintliga. Därför kommer vi att använda oss av det befintliga paketet som heter ”Föreningsmiljön”. Det står att man maximalt kan ansöka om 5000 kronor där, men det ska gå att söka 10 000 kronor. Nedan får ni tips på hur ni kan fylla i formuläret. Annars kan ni kolla i dokumentet som heter ”lathund Idrottslyft brottning”

Satsningens namn: ”Svensk Brottning förflyttning från triangel till rektangel”
Vilket projekt vill ni söka: Föreningsmiljö
Bakgrund: Detta är en del av svensk idrotts gemensamma strategi mot 2025, och det är en prioriterat område för svensk brottning.
Syfte och Mål: Att föreningen ska få tips på hur vi kan göra förflyttningen från triangel till rektangel.
Genomförande: Vi önskar att SBF och SISU-konsulent kommer på besök någon gång under _____ . Annars kommer det att genomföras som SBF beskriver. Det blir ett teoretiskt och praktiskt pass i samband med träffen.
Sökt belopp: 10 000 kr
Budget: Här ska ni presentera satsningens budget, det vill säga i stora drag visa lite mer i detalj hur och till vad pengarna är tänkta att användas. Om det behövs flera rader, klicka på ”+Lägg till”.

Beslut
Svenska Brottningsförbundet handlägger, beslutar samt följer upp ansökningar av Idrottslyftet löpande.

Redovisning
Senast den 27 november 2017 ska Idrottslyftet år 2017 redovisas. Man blir återbetalningsskyldig om man använt medlen till annat än man sökt för. Mer info om redovisningen skickas till de föreningar som beviljas medel.

Samuel Lund
Förbunds- och föreningsutvecklare
Federation and Association Developer
This is a mailto link

Idrottslyftet 2017 - Svensk Brottning förflyttning från triangel till rektangel.pdf

Lathund idrottslyft brottning.pdf

Länk till Svensk Idrotts strategi 2025: http://www.strategi2025.se/

Skribent: Lotta Samuelsson
Epost: Adressen Gömd
Webbshop

  

 

 

 

 

 

neh logotyp blocket

 

Viking Line

 

 

vm-klubben

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info