Hoppa till sidans innehåll

Information angående sanktionsansökan 2019

2017-05-04 14:06
I det preliminära tävlingsprogrammet finns de tävlingar som har sökt sanktion för 2018 senast den 30 april 2017. Har man sökt sanktion efter det datumet finns man inte med och man får leta upp ett lämpligt datum via Aktivitetskalendern.
  • Uppdaterad: 2017-11-09 18:20

Vi kommer även tillåta klubbar flytta sina tävlingar om så önskas så länge ingen konkurrens uppstår. För att göra detta kontrollerar Ni vilka andra tävlingar som går den aktuella helgen (se det preliminära
tävlingsprogrammet längre ner). Är Ni osäkra på om ni konkurrerar med någon tävling tar ni kontakt med aktuell arrangör för att få ett OK från dem, som sedan skickas med er sanktionsansökan.
Arrangörer som kommer in med sin sanktionsansökan för sent (dvs. efter den 31 december 2017) kommer få sin tävling struken och datumet blir ledigt för alla intresserade arrangörer. Om man då söker efter nämnda datum konkurrerar man på lika villkor med andra klubbar om att få arrangera.

Beskrivning hur man ska fylla i sanktionsansökning för år 2019
Här finns en digital sanktionsansökningsblankett för 2019.
Titta i medföljande preliminära tävlingsprogram för 2019. Om du hittar din tävling i tävlingsprogrammet, fyll i det datum som står där i sanktionsansökan.
Klicka i rätt kategorier i sanktionsansökan.
Om er tävling inte finns med i det preliminära tävlingsprogrammet, försök hitta ett lämpligt datum och ange det i sanktionsansökan. Programkommittén kommer titta över och se om det är ett lämplig datum.
Har Ni inte sökt sanktion för Er tävling 2018 eller kommit försent in med Er sanktionsansökan kommer den inte att finnas med i det preliminära tävlingsprogrammet för 2019. Detta kan medföra att andra klubbar kommer att kunna arrangera tävlingar på detta datum.
För tydlighets skull vill vi upprepa att sanktionsansökan ska skickas till SBF för godkännande senast den 31:e december 2017. Annars garanterar vi inte att det datum ni har i det preliminära tävlingsprogrammet kommer kunna tilldelas er tävling.

Till detta brev bifogas preliminärt tävlingsprogram för 2019 (se längre ner i PDF‐dokumentet) samt de lediga SM‐tävlingar som finns för 2018 och 2019. Ni söker dessa via Ert distriktsförbund. Speciell ansökan för detta finns på förbundet hemsida.
Svenska Brottningsförbundet har förbundit sig att följa UWW:s regler, dessutom finns allmänna tävlingsbestämmelserna som alla arrangörer ska känna till.
Tävlingsarrangörerna har ett stort ansvar när det gäller brottningssporten. Ni är ju en stor del av ”ansiktet utåt". Många har förstått detta och gör jättebra arrangemang, men vi tror att vi kan höja ribban ytterligare.
Att arrangera en tävling behöver inte gå till som det alltid har gjort, det finns utrymme för förändring/förnyelse. Invägning kan t.ex. göras dagen innan, eller tas bort helt som det görs på vissa tävlingar. Arrangörerna har ganska stor frihet när det gäller hur man vill utforma sina tävlingar. Men
eftersom SBF är huvudman för all tävlingsverksamhet, så måste ni stämma av era idéer med SBF innan ni kör igång med nya, oprövade tävlingskoncept.
Vi tror att sporten behöver förnyelse på alla plan, så kom gärna med nya idéer.

Lycka till med era tävlingar!

Malmö 2017‐05‐03
SBF/Program
This is a mailto link

prel Tävlingsprogram 2019.pdf

SM arrangörer


Skribent: Lotta Samuelsson
Epost: Adressen Gömd
Webbshop

  

 

 

 

 

 

neh logotyp blocket

 

Viking Line

 

 

vm-klubben

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info