Hoppa till sidans innehåll

JSM i Vinslöv

13 MAR 2018 16:59
På lördag är det dags för Junior-SM i Vinslöv. Tävlingarna startar klockan 09:00 och dagen avslutas med ett rafflande finalpass där Sveriges bästa juniorer kommer kröntas.
  • Skapad: 13 MAR 2018 16:59

Årets SM består av 121 brottare från norr till söder. Tyvärr har ett par tunga namn försvunnit på damsidan då JSM krockar med World Cup i Japan.
Oavsett så kan vi förvänta oss en spännande dag med högklassig brottning.
 
SBF har plockat ut lite brottare och viktklasser man kan lägga ett litet extra öga på:
 
Jonna Malmgren har redan vunnit SM och USM i år. Kvar på hennes ”att-göra-lista” finns att plocka hem ett JSM-guld. Frågan är om hemmahoppet Ebba Söderqvist, BK Ore kan sätta käppar i hjulet för Malmgren i damernas 50 kg.
 
Herrarnas 55 kg blir också intressant.
Årets Svenska Mästare för seniorer, Linus Markusson, Varbergs Bois är fortfarande junior och kommer till JSM som favorit. Frågan är om fjolårsvinnaren av JSM, Abulfazel Hashimy, Hästveda BK kommer ta revansch på Markusson från förlusten vid stora SM i februari.
En annan utmanare är Niklas Öhlen, Sundsvall. Öhlen som fortfarande är ungdom har gång efter gång visat att han håller högsta internationella klass på ungdomssidan. Frågan är om han nu är redo att ta steget upp hos juniorerna.
 
59 kg damer är damsidans största viktklass. Här är det ett getingbo av medaljkandidater. Liv Martinsson, Gällivare gjorde ett fint senior-SM men inte mindre än tre hemmabrottare från BK Ore finns med som utmanare om guldet där bland annat Ella Söderqvist är en av dem.
Just hemmaklubben Ore kommer inte bara med en bred trupp utan en trupp full med stora guldhopp. På herrsidan är Anton Olsson storfavorit i 82 kg. Lukas Ahlgren har ett litet favoritskap i 72 kg. Frågan är om också Oscar Svensson, 97 kg och Albin Jönsson i 63 kg kommer stå på pallen på lördagskvällen.
 
På damsidan finns fler ungdomar än just Jonna Malmgren som siktar mot en junior-guldmedalj. Två av dem är Angelica Zettervall och Nova Bergman från Klippans BK som båda har ett bra guldläge.
 
I 72 kg, damer så öppnas vikten upp då förhandsfavoriten Denise Makota Ström missar tävlingarna på grund av World Cup. Bianca Kristensson får nu möjligheten att klättra på pallen från senior-SM och ta en fin guldmedalj men i vägen står två tjejer från HGB wrestling team: Julia Alden och Micaela Larsson.
 
Silvermedaljören från SM i Stockholm, Latif Khayri, Bk Athen bär ett litet favoritskap i 63 kg herrar. Dock är nog Timmy Sköld, Norrtälje BK sugen på revansch efter 9-9 förlusten mot Latif på just senior-SM.
 
På lördag får vi alla svar:
 
Webbsändningen hittar ni på:
 
 
Resultat hittar ni på:
Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info