Hoppa till sidans innehåll

Nordiska Mästerskapen 2018

17 MAJ 2018 16:33
Nu på lördag är det dags för de Nordiska mästerskapen i Västerås. Deltagande länder är Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen.
  • Skapad: 17 MAJ 2018 16:33

Herrarna i grekisk-romersk stil bjuder på flera intressanta drabbningar. Västerås egen Albin Olofsson och Sveriges representant på EM och VM i fjol, Manfred Edsberg kommer till start i vad som kan bli tävlingens tuffaste viktklass, 77 kg.
På SM i februari bjöd dessa herrar på en spektakulär match där krysstagen avlöste varandra matchen igenom. 

I vikten väntar den danske EM-femman från 2016, Rajbek Bisultanov som får ses som det största hotet. Norrmannen Petter Karlsen har varit med på flera stora mästerskap och kommer också vara med i medaljstriden. En Joker i vikten som vi aldrig kan räkna ut är Fredrik Ekström, Danmark som sensationellt klapp en silvermedalj på Thor Masters i februari. 

En annan vikt som vi också ser framemot är damernas 58 kg där supermötet mellan Elin Nilsson och Grace Bullen, Norge väntar.

Grace vann EM i fjol och är en av NM:s tyngsta namn. Elin är dock inte mycket sämre med en 5:e plats på både VM och EM i fjol och även ett JVM-guld i bagaget. 

En annan Västeråsare som kommer till start är Marcus Selldén i 67 kg. En svårtippad viktklass där det blir många om budet. Tillsammans med Dani Di Feola stöter svenskarna på tufft motstånd från två vassa norrmän, två starka finnar och två tekniska litauer. Frågan är om Marcus kan få lite upprättelse efter den besvikelse han visade efter finalförlusten på SM i februari. 

Anmälningslistor och resultat hittar ni här.

Webbsändningen hittar ni här.

Tävlingsplatsen blir Bombardier Arena, Västerås och tävlingen startar nu på lördag, 

den 19 maj klockan 10.30.

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info