Hoppa till sidans innehåll

Nulägesrapport utbildning

06 JUL 2018 14:30
Som många av er vet så håller Svenska Brottningsförbundet (SBF) på med en översyn av dagens utbildningar och utbildningsstruktur.
  • Skapad: 06 JUL 2018 14:30

Det är ett stort arbete som tar tid. Vi har hunnit en bit på vägen men är långt ifrån klara. Med detta brev vill vi lämna en kort nulägesrapport på hur vi ligger till med arbetet.  


Under 2018 har en arbetsgrupp med personer från brottning, olika lärosäten SISU Idrottsutbildarna, SISU Idrottsböcker och Riksidrottsförbundet arbetat fram en ny grundutbildning för brottningen. Tanken med den nya grundutbildningen är att den ska vara mer lättillgänglig, pedagogiskt och evidensbaserad än tidigare utbildningar.

Hittills har arbetsgruppen tagit fram en kursplan, skrivit text- och filmmanus, spelat in flertalet filmer som kommer att användas i utbildningen. Nu under sommaren kommer webbutvecklarna på SISU Idrottsböcker att bygga den nya plattformen där grundutbildningen kommer att finnas. Tanken är att den nya grundutbildningen kommer att ha release i början på september 2018. 

Under hösten 2018 kommer SBF att arrangera fyra pilotutbildningar med den nya grundutbildningen. Det kommer att ske på fyra olika platser i landet. På SBF:s hemsida under fliken "utbildning och våra utbildningar” kan ni anmäla er till utbildningarna. Nedan kan ni se vilka datum och platser det kommer att vara på.  

16/9 Norberg

30/9 Skåne, återkommer med plats inom kort. 

14/10 Umeå

4/11 Göteborg  

Övrig information

  • Det kommer att arrangeras en steg 3 utbildning i Skåne vecka 41, 13–14 oktober 2018. Mer information finns på SBF:s hemsida under fliken ”utbildning och våra utbildningar”. Vi återkommer med plats för utbildningen inom kort. 
  • SBF kommer att bjuda in till en "utbildar-utbildning" 19–20 januari 2019 i Stockholm. Utbildningen riktar sig till de som i framtiden vill vara kursledare för grundutbildningen. Det kommer även att vara krav på att man ska ha gått utbildarutbilningen för att få hålla i grundutbildningen.  Detta oavsett om man tidigare varit kursledare för steg 1 och 2. 
  • Under hösten 2018 kommer SBF att revidera steg 3 utbildningen och göra den i samma pedagogik och upplägg som den nya grundutbildningen. Är du sugen på att hjälpa till i detta arbete är det bara att höra av dig till Samuel Lund, This is a mailto link 
  • Ambitionen är att SBF ska bygga upp en egen utbildningsplattform, likt fotbollen har. På utbildningsplattformen kommer alla våra utbildningar att finnas.  Exempelvis all kurslitteratur, filmer, föreläsningar osv.

Har ni frågor eller funderingar är det bara att höra av er till Samuel Lund, This is a mailto link 08-699 63 26

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info