Hoppa till sidans innehåll

Rapport EM Novi Sad, Serbien

2017-05-09 12:19
Nedan följer rapporter från vårat dam- resp. herrlandslag från den gångna veckans mästerskap
  • Uppdaterad: 2017-11-09 18:20

Kv-Landslaget

Damlandslaget hade 6 representanter med under EM i Serbien, som resulterade i två bronsmedaljer och en 5:e placering.

Fredrika Petersson, 48 kg (15 deltagare) 
Fredrika mötte UKR i sin första match. Fredrika hade flera fina dyk, men förlorade tyvärr matchen på fall. Då UKR gick vidare till final fick Fredrika gå återkval mot GER. Fredrika tar initiativet i matchen och vinner med säkra 5-2 i poäng. I bronsmatch stod sedan RUS för motståndet. Fredrika tar snabbt kommandot i matchen och visar stor fokusering och styrka genom att vinna över ryskan på fall och där säkra sin välförtjänta bronsmedalj. 

Henna Johansson, 63 kg (13 deltagare)
Henna mötte AZE i kvalmatch. Henna gjorde ett vänsterdyk på AZE, men fastnade i AZE:s kontring och Henna förlorade tyvärr matchen på fall. Henna fick dessvärre ingen chans på återkval då AZE inte gick vidare till final. 

Emma Brobeck, 53 kg (12 deltagare)
Emma mötte POL i kvalmatch. Emma inledde matchen med bra initiativ och gjorde ett fint vänsterdyk. Polskan fick sedan in en bra rullningskoppling på Emma som sedan tyvärr förlorade matchen. Emma fick dessvärre inte något återkval då POL inte gick vidare till final.

Johanna Mattsson, 60 kg (11 deltagare)
Johanna slapp kvala och mötte BUL i sin första match som var kvartsfinal. Johanna brottades mycket stabilt, starkt och drivande. I slutet av matchen dyker Johanna och erövrar taktiskt två poäng och vinner matchen på poängen 4-2. 
I semifinal mötte Johanna RUS. Ryskan dyker på Johanna, som tappar två poäng. Johanna gör en bra attack, men fastnar med armen och ryskan får dessvärre Johanna på fall. I bronsfinal mötte Johanna ROU. Johanna tar snabbt initiativet i matchen. Både ROU och Johanna får varsin aktivitetsperiod. Johanna tar sedan ledningen efter ett dyk och vinner matchen på poängen 3-1. Johanna vinner en välförtjänt bronsmedalj. 

Elin Nilsson, 58 kg (13 deltagare)
Elin mötte ROU i kvalmatch. I första perioden försökte rumänska slå nacksving, vilket Elin starkt förhindrade. I andra perioden var det Elin som slog nacksving och snabbt därefter försatte Elin ROU ur balans och bröt över ROU på fall. Fallvinst med poängen 7-0.
I kvartsfinalen mötte Elin MDA. Elin jobbade bra och hade flertal fina försök, men som tyvärr inte ledde till poäng. MDA fick in ett dyk på Elin samt gick runt på ryggen och matchen slutade tyvärr i förlust för Elin med poängen 5-0. I bronsmatch stod GER för motståndet. Elin jobbade bra och aktivt under matchen och hade många bra dyk-och greppförsök. När Elin ledde med poängen 3-1 fick GER in en rullning på Elin och kvitterade till 3-3. Elin hade bra försök och var nära flera gånger att återta ledningen men matchen slutade tyvärr i förlust för Elin med poängen 3-3 och resulterade i en 5:e placering.  

Alexandra Sandahl, 69 kg (15 deltagare)
Alexandra mötte NOR i kvalmatch. NOR fick in ett dyk på Alexandra i första perioden. Alexandra försökte attackera NOR som dessvärre tar poäng på Alexandras försök samt kontrar och Alexandra hamnar i falläge. Alexandra förlorar tyvärr matchen på fall med poängen 6-1. Då NOR inte gick vidare till final fick Alexandra dessvärre inte någon chans på återkval. 

Tränarteamet: Sara Eriksson Dikanda och Patrik Magnusson

 

Herr-Landslaget 

Ett EM med blandade känslor är över och kan verkligen summeras både med glädje och besvikelse. Självklart ta vi med oss de positiva sakerna och tar lärdom från misstagen.

Joakim Fagerlund, 59kg (16 deltagare)
På lördag tävlade Joakim Fagerlund i 59 kg. Första matchen mot K.Fris SRB som senare gick hela vägen och blev Europamästare. Joakim gjorde riktigt bra match, men fick se sig besegrat med siffrorna 0:3.
I återkvalsmatchen mötte Jocke en polack. En tuff och jämn match som slutade 3:1 i svenskens fördel. Bronsmatch mot Lizatovic CRO. En riktigt krigarmatch slutar 1:1 till Lizatovic fördel pga sista poängen till croaten. Grattis Joakim till femte plats!

Simon Erlandsson, 66kg (23 deltagare)
Andra svensken som tävlade på  lördag var Simon Erlandsson i 66 kg.
Tyvärr kom Simon aldrig  in i matchen, snabb förlust mot en rumän. Då var EM äventyret slut för Simons del då rumänen inte gick vidare till final.

På söndag var fyra svenskar på mattan.

Zakarias Tallroth,71 kg (27 deltagare) 
Första match mot GEO. En krigarmatch som slutar med knapp vinst för svensken. Andra matchen mot AZE. Även här krigarmatch, men tyvärr knappt förlust. Inget återkval. Zackarias visade verkligen att han är ett namn att räkna med i fortsättningen. Kul!

Manfred Edsberg, 75kg (22 deltagare)
I första matchen ställdes svensken mot GRE.
Det var inte Manfreds dag idag. Brottningen stämde inte, tyvärr förlust och inget återkval.

Bogdan Kourrinoi, 80kg (17 deltagare)
Första matchen mot BLR. Tidigt i matchen slår vitryssen en nacksving och fullföljer med två rullningar och matchen är över. Däremot går BLR till final och Bogdan får återkvala mot polacken Babayan. Tuff och jämn match, men tyvärr förlust.

Emil Sandahl, 85kg (18 deltagare)
Emil inleder mot en spanjor. Stabil och offensiv brottning visar Emil, vinst 7:0. I kvarten möter svensken Bayryakov BUL. En jämn, tuff match. Emil leder med 1:1 (sista poängen till Emil) när det återstår ca 20 sek. Då dyker bulgaren och krokar Emils ben... Mattdomaren visar en tvåa till bulgaren. Då jag, Zigge, kastar in challenge utan att invänta slutgiltiga bedömningen. När jag ser att matchpresidenten och poängdomaren visar vit spade (de bedömmer alltså krok) så försökte vi återkalla challengen, men det var tydligen för sent (man frågar inte heller brottaren om godkännande om challenge- tydligen en ny regel). På grund av att challenge tilldelas bulgaren 1 poäng. Förlust 1:2. Inget återkval.

Tack till Ingemar Gannby och Jan Kårström för all hjälp under mästerskapet! 
Grattis damlandslaget till framgångarna!

Tränarteamet: Zigmunds Jansons och Jimmy Samuelsson

 

 

 

Skribent: Lotta Samuelsson
Epost: Adressen Gömd
Webbshop

  

 

 

 

 

 

neh logotyp blocket

 

Viking Line

 

 

vm-klubben

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info