Hoppa till sidans innehåll

Rapport från ÖIS GP den 29 september

01 OKT 2018 15:09
I lördags avgjordes ÖIS GP i Geråshallen i Göteborg. SBF:s representant var Rune Pettersson som här kommer med sin rapoort från tävlingen.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2018 15:09

Foto: Thomas Svensson.

Det är svårt att inte vara besviken på det låga intresse som svenska brottarklubbar visar genom att inte skicka sina brottare på våra GP-tävlingar. Vid ÖIS GP som avgjordes i lördags i Geråshallen deltog 47 manliga brottare och sju kvinnliga. Av de 47 killarna var tre danskar och en norrman. Vi borde ha haft minst det dubbla antalet deltagare.

Vad man däremot inte kan klaga på är den frenesi och kampvilja som brottarna i visade upp i lördags. Exempelvis Simon Erlandsson fick jobba hårt för att leva upp till sitt favoritskap i 72-kilosklassen. Även i många andra matcher jobbades det stenhårt. En eloge till alla brottarna för deras insatser oavsett om de vann eller förlorade.

 

I 60 kilosklassen kämpades det så det stod härliga till och brottarna slog varandra inbördes. Segrande ur striden gick Elias Akbari, ÖIS 

 

I 63 kg vann Christoffen Svensson, Pan mycket komfortabelt. Han samlade på sina fyra matcher ihop 31 poäng och släppte ingen. Albin Jönsson, Ore som blev tvåa i klassen visade upp teknisk och vacker brottning. Ett framtidsnamn. 

 

Marcus Selldén, Västerås dominerade klart 67 kg även om han fick slita rätt hårt mot Babar Ali från Marsvinsholm. Samuel Nyberg, tvåa och Timmy Sköld, fyra hävdade sig bra i klassen trots sin ungdom.

 

Som nämnts ovan vann Simon Erlandsson 72 kg, men han fick jobba hårt även om han hade god marginal i samtliga sina matcher. Mot Sebastian Aak som han besegrade med 17-8 var han i en situation riktigt illa ute. Total poäng i hans matcher var 42-13. Olle Spetz och Rasmus Åström, ett par framtidsnamn, visade enorm fighting spirit. 

 

I 77-kilosklassen tvingades Khalid Kerchiyev bryta tävlingen, vilket var tråkigt eftersom han var förhandsfavorit och dessutom en mycket intressant brottare att se i aktion. Nu vann Marad Guseinov, från danska Thrott, klassen.

Oskar Meggerle från Marsvinsholm visade upp teknisk och elegant brottning i 82 kg och vann helt ohotad med 26-0 i tekniska poäng i sina tre matcher. 

I 87 kg var Emil Sandahl från Bergania lika överlägsen som Oskar. Emils poängskörd uppgick till 25-0.

 

Viktklasserna 97 och 130 kg valde man att slå ihop då antalet invägda i 97 kg var tre och i tyngsta klassen endast två. En Round Robin på fem brottare bjöd således var och en av dem fyra matcher. Johan Eurén vann som väntat den sammanslagna viktklassen med Kalle Persson som klar tvåa. En mycket väntad utgång. Johan bjöd sina motståndare på några för oss åskådare njutbara bakåtkast.

 

I damtävlingen var det bara två viktklasser med fem brottare i 57 kg och två i 72 kg. Liliana Juarez brottades piggt och kreativt i 57-kilosklassen och vann fyra poängrika matcher. Vinnare i 72 kg blev Bianca Kristensson. Bästa klubb blev två, Mölndal, Lilianas klubb, och Skurup, Biancas klubb.

Bästa klubb blev inte helt oväntat BK Pan med BK Thrott på andra plats. ÖIS hamnade på tredje plats i lagtävlingen.

 

Jag fick med mig hem en del idéer om hur vi ska kunna höja intresset för våra GP-tävlingar. Dessa ska vi nu diskutera i Tävlingsrådet. 

Här finner ni resultaten från tävlingen:

 

https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2018/SE/180929_Goeteborg/SWE4606775042130.htm

 

Höganäs 20181001

Rune Pettersson

 

 

 

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info