Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Pobednik Open, Belgrad, Serbien

12 DEC 2017 13:46
Förra helgen var fristilslandslaget med ungdom och junior nere i Belgrad och tävlade i Pobednik Open och försökte att göra om bedriften från ifjol av att vinna bästa lag-trofén.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2018 19:57

Ifjol fick vi många matcher på vägen till lagpriset och vi hoppades på samma scenario i år. Logistiken i Belgrad var igen super, väldigt vänligt, hämtning och leverans till flygplatsen gratis, och gratis boende och mat ena dagen och ett superpris för samma dag två. Men själva tävlingen var väldigt rörig. Matchlistorna var handskrivna och nästan oläsbara och många domare var lärlingar och det var väldigt många konstiga domarbeslut. Det var också annorlunda ålders- och viktklasser för att kringgå UWW-reglerna och på det sättet inte behöva UWW-licens.

8 länder deltog, Sverige, Iran, Serbien, Grekland, Makedonien, Kroatien, Bosnien-Hercegovinia och Slovakien. Inte så många juniorer i år som ifjol tyvärr. Men fler matcher för ungdomarna, kanske reser vi nästa år bara med ungdomar. Tävlingen besöktes också av själva UWW-kungen Nenad Lalovic.

Det är klart att vi önskar att det kunde ha haft svensk ordning över själva tävlingen men det är bra för killarna att uppleva hur det är att tävla utomlands ibland när det är lite kaotiskt och att de kan hålla fokus på sina egna matcher och prestationer mitt under kaoset. För det mesta så gjorde killarna det och resultatet kom. I kaoset missade dock tävlingsledningen att räkna ihop poäng för de medaljer vi vann på ungdomssidan och de gav lagpris till det iranska laget som tog 5 guld mot våra 8 guld, 4 silver och 2 brons. Vi är ändå mycket glada och stolta över vårt resultat och våra medaljer.

Varje gång vi är ute och tävlar så lär vi oss något nytt, hur killarna är som grupp, hur de hanterar att tävla utomlands och hur de har utvecklats som brottare. Vi har också sett att vi har utvecklats såpass mycket som nation att det kanske är dags att söka tuffare utmaningar.

Nu ska Mehdi och jag och med våra hjälptränare sätta ihop ett nytt program och aktivitetsplan för 2018 och försöka hitta nya tävlingar för killarna och vårt fristilsprogram.

 

Resultat från Serbien:

Ungdomar:

50 kg:  Elis Ylijääskö, 4 matcher, silver

58 kg:  Hannes Hofmann,  1 match, guld

60 kg:  Karl Winroth,  4 matcher, guld

63 kg:  Walter Wale,  4 matcher, silver

69 kg:  Melvin Peterzon,  4 matcher, guld

70 kg:  Kevin Makota-Ström,  4 matcher, silver

85 kg:  Johan Nielsen,  3 matcher brons

100 kg: Farhad Anosheh,  1 match guld

Juniorer:

60 kg:  Harry Boström, 2 matcher+1 special, guld

60 kg:  William Olsson,  2 matcher, silver

66 kg:  Amir Khan,  3 matcher, silver

74 kg:  Anton Valapuro,  3 matcher, guld

84 kg:  Anton Carlsson,  1 match+1 special, guld

97 kg:  Alexander Fredriksson,  1 match+1 special, guld

Grattis killar till ett bra resultat. Grattis också till Malin Jönsson, Uddevalla AK, som åkte ner själv till Belgrad för att tävla och slog alla tre tjejerna i hennes viktklass för guld.

Stort tack till vår och turneringens  bästa domare, Tapio Lohiniva, som också hjälpte mig med det gäng som flög ifrån Stockholm och tack till de två medresande papporna Per Wale och Kristian Ylijääskö som hjälpte mig med att köra ett gäng stockholmskillar ner till  Malmö och tillbaka.

Hälsningar från fristilsteamet Patrik Hedqvist och Murray Shore

 

Skribent: Örjan Eliasson
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info