Hoppa till sidans innehåll

Rapport GP-tävling Falkenberg.

2017-11-14 07:58
GP-tävlingen i Falkenberg i lördags samlade 31 startande! Tre damer i en viktklass, femton grek-romare och tretton i fristil.
  • Uppdaterad: 2018-09-09 19:57

Den här tävlingen, som man stolt kallat Elitbrottningarna har historiskt, lockat goda startfält, med svensk elit och många deltagare. Nu saknades i stort sett hela den svenska eliten. Och dessutom nästan alla andra brottare.

Avsikten var att köra i de sex olympiska viktklasserna. Nu blev det bara fyra vardera i grek och fristil och en för tjejerna.

Det blev alltså en rätt blek tillställning, med brottning på bara en matta. Trots allt bjöds det överlag bjöds på bra och händelserik brottning. Det ska deltagarna ha all heder av.

Ett par namn vill jag speciellt nämna, även om det fanns flera som gjorde bra ifrån sig: Albin Frid, som dubblerade, körde både fristil och grek, och gick totalt sju matcher. En tuff dag för honom! Bilal Omarov vann i båda stilarna i stort sett ohotad.

För undertecknad, som förbundsrepresentant, var det givande att samtala med engagerade och långt ifrån uppgivna klubbledare fulla med idéer om hur vi ska få bättre fart på tävlingsverksamheten och svensk brottning i största allmänhet. Den fighting spirit de visar upp känns stimulerande och ger gott hopp inför framtiden.

Svensk brottning är trots det svaga deltagandet på den här tävlingen långt ifrån uträknad. Men det krävs mycket jobb och att vi, förbund, distrikt och klubbar, fortsätter med det förändringsarbete i positiv riktning som har inletts! 

Här finns resultat från tävlingen:

http://www.liga-db.de/Turniere/VT/2017/SE/171111_Falkenberg/indexSWE.htm

 

Höganäs 2017-11-12

Rune Pettersson

Skribent: Örjan Eliasson
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info