Hoppa till sidans innehåll

Rapport J-landslaget tävling Bukarest, Rumänien 12-13/5

2017-05-19 09:54
Nedan följer en rapport från vårat J-landslag som varit och tävlat i Rumänien.
  • Uppdaterad: 2017-11-09 18:20

60 kg Ardit Fazlija 3 matcher.  Ardit brottades säkert och han förivrade sig inte i de utsatta lägen som hans motståndare försatt honom i. Vann alla sina matcher på poäng. T.ö mot Österrike i 1:a matchen. Resten blev snåla tillställningar och mycket hjärta och taktik. I semin mot HUN vann Ardit med poäng 4-1 och finalen mot hemma hoppet från just Rumänien som aldrig kom åt Ardit, vann han  med 2-1 och därmed turnerings segrare. Ardit blev verkligen glad efter att ha fått revansch på sig själv som han ser det efter mindre bra prestation i landskampen mot Vitryssland. Grattis Ardit!

74 kg Albin Olofsson brottades med mycket hjärta och tålamod i denna turnering och har verkligen ”växt” in i klassen. Dessutom etablerat sig i den som oftast största till antalet deltagare. Albin vann sina matcher och endast HUN brottare Kismoni blev för svår denna dag för Albin. I bronsmatchen mot ROM så var matchen väldigt jämn och Albin hade precis börjat pressa sin motståndare till att öppna sig. Albin slår ett kryss och kommer på ryggen och får 2 poäng . Upp i stående och ROM jagar Albin som bara behöver bevaka men icke, han slår ett kryss till och ny 2:a följs upp av lyft och bra smidjebälte. Härlig seger och Albin blir välförtjänt 3:a i 74 kg. Vi säger grattis.  

66 kg Alexander Bica mötte HUN i första matchen och brottades säkert och vann. Mot talangen Toni Ojala från Finland var det ingen pardon och Alexander brottades ut honom och vann t.ö. I finalen mot MDA så kom Alexander aldrig till med sina fina indyk eller arm- och huvudkoppling och förlorade klart. Alex brottas bra i sin nygamla viktklass och visar med denna silvermedalj att han absolut satsar på sommarens mästerskap. NM i Danmark väntar för honom och hans självförtroende är på topp. Grattis till silvermedalj!

66 kg Erik Soini mötte i sin första match i 1/8 finalen HUN. Erik har inte riktigt än kommit i form efter lite frånvaro från träning som han så väl behöver för att prestera. Erik förlorade 0-8 och var inte nöjd med sin match. Erik är ju en av våra brottare som lever mycket på kondition och hög press, är den då reducerad så kommer Erik inte till riktigt i sin brottning. Riktig revansch vill Erik ha efter denna turnering och välbehövlig tuff träning väntar i Huddinge för att utmana om 66 kg i sommar.

84 kg Aleksandar Stjepanetic var motiverad och vid gott mod inför denna tävling. Han mötte i sin första match ALB 6-0 f. vinst och hade fått den start han så väl önskade i turneringen. Därefter så ställs Aleksandar i ½ final mot ROM och kommer aldrig åt sin motståndare som planerats. Vi önskar lite mer kyla och taktik i denna match så hade det blivit final Fö.p 4- 6. Senare i bronsmatchen mot POL så var energin inte den bästa och Aleksandar kom inte upp i sin nivå trots bra försök att skapa poäng förl P 1-3.

 

Summering

Vi har hög nivå på våra juniorer och i denna turnering utmärkte sig Ardit extra och mot tufft motstånd så visade han att han väl kan bli medaljkandidat i sommarens mästerskap. Så även Alexander Bica tar ett steg framledes anser vi med sin silver plats. Albin Olofsson visar absolut att han utmanar de bästa i 74 kg med sin fartfyllda brottning och viljemässiga ”fighting spirit”. Övriga kan bättre och revancherar sig säkerligen under kommande tävlingar.

Brottarhälsningar Janne och Valeri

Skribent: Lotta Samuelsson
Epost: Adressen Gömd
Webbshop

  

 

 

 

 

 

neh logotyp blocket

 

Viking Line

 

 

vm-klubben

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info