Hoppa till sidans innehåll

Rapport JVM i Tammerfors.

2017-08-08 19:08
Rapporten omfattar både tjejerna och killarna
  • Uppdaterad: 2017-11-09 18:20

Först ut på mattan var Emma Johansson från BK Ore. I sin första match så slog hon Vitrysslands representant i klassen . Emma var överlägsen. I nästa match fick Emma möta en tjej från Uzbekistan. Matchen mot Uzbekiskan var jämn men Emma förlorade på poäng. Emma slarvade lite i slutet på första perioden och åkte på ett nacksving vilket gav Uzbekiskan fyra poäng. Emma kom sen aldrig ifatt.

Emma är en kämpe och kommer igen.  Emma slutar som nr 8 på JVM.

Olivia Henningsson från Helsingborgs WT möter i sin första match en tjej från Österrike. Det var samma tjej hon möte på JEM och den matchen var jämn på JEM. Men här på JVM visade Olivia att hon är duktig. Hon bollade med sin motståndare och vann lätt denna gången. I nästa match så besegrades Olivia av en mycket duktig polska. Olivia kämpade och försökte men polskan var helt enkelt bättre. Olivia ska ha all heder av sin insats och hon har en härlig inställning när hon går in på mattan.

Olivia slutar som nr 7.

Det bästa till sist. Denise Makota Ström som brottas för Nykvarn förlorar första matchen mot blivande världsmästaren från Kirgizistan. Denise leder matchen med 6-2 när hon snöpligt åker på fall. Kirgiziskan går till final och därmed får Denise återkvala. Hon börjar med att återkvala mot Italienskan och håller på att slarva bort sin medaljmatch. Men hon vänder ett hotande nederlag till en säker poängseger. I bronsmatchen så brottas Denise avslappnat och grejar en säker poängseger med 4-1. Därmed tar Denise brons och slutar som nr 3 i viktklassen. Denise är en jättetalang som kan och behöver utveckla det mesta. I denna tjej har vi en blivande internationell stjärna om vi kan ge henne den träning och det stöd hon behöver. En oslipad diamant helt enkelt.

Som vanligt uppförde sig tjejerna bra och det var lugn och harmoni i truppen. Ulf coachade dem och Peter skötte markservicen och vi upplevde bara positiva vibbar bland tjejerna. Trevliga och kul tjejer.

Sammanfattning av Ulf Kingberg och Peter Carlson

 

Ardit Fazljia vinner första matchen mot en kirgiz med siffrorna 5-2. Ardit går säkert och har inga större problem. I nästa match möter Ardit en tuff amerikan som kör på i hårt tempo och Ardit är inte riktigt vaken då amerikanen slår ett nacksving efter 30 sekunder . Ardit ligger under och börjar hämta in och kommer upp till 3-4. Ardit har oflyt i situationerna och amerikanen lite tur. Ardit förlorar med 8.3. Vår JEM silvermedaljör åker på ett tråkigt och lite onödig förlust men vi alla vet att brottning i jämna matcher ofta avgörs av små marginaler. Ardit kommer igen och är absolut en kille som kan gå långt internationellt om han kan hålla motivationen uppe.

Alexander Bica börjar med ett indyk på livet och tar ledningen med 4-0. Tråkigt nog så slutar Bica att brottas. Han försöker leva på sin ledning som han tar efter ca 30 sekunder och det kommer att straffa sig. Norrmannen kämpar och kör på och hinner ikapp till 4-4 genom hårt arbete. Bica får sedan en varning och orkar sedan inte svara så norrmannens tempo och förlorar med 5-4. Bica är en bra brottare som ska brottas aktivt. Om Bica fortsatt brottas som han startade så är jag övertygad att matchen slutat med Bica som segrare. En onödig förlust helt enkelt. Men Bica är en stor talang och kommer säkert igen.

Albin Olofsson vårt glädje ämne på JVM. Han börja med att slå Ryssen på fall. Han ligger under med 3-1. Slår sedan två fina kryss och det sista resulterade i fall. I nästa match ligger han under med 5-0 mot en Estländare. Sedan startar Albins brottarunderhållning på hög nivå. Albin tar 11 poäng på två minuter. matchen slutar med poängen 11-5.

I kvartsfinalen startar Albin offensivt mot sin motståndare från Uzbekistan. Albin fortsätter att slå grepp och vinner tämligen enkelt med 7-2. Han tar poäng på arm och huvudkoppling och en snabb mara. I semifinalen möter han en av tävlingens mest sevärda och duktiga brottare amerikanen K. Bey. Albin står upp bra och de slår kast på kast och Albin är nära vid ett tillfälle att vinna på fall. Bägge brottarna är offensiva och detta blir en av tävlingens bästa matcher. Albin förlorar till sist med 19-7 efter 3.10. Vilken match det var och Albin var en av få som kunde utmana amerikanen.  26 poäng på tre minuter och visst händer det saker i grekiskt romersk stil också. Amerikanen vinner sedan viktklassen. Albin förlorar sedan bronsmatchen mot en kille från Azerbajdzjan. Albin leder bronsmatchen med 1-0 efter en period. Albin trampar utanför i andra perioden och åker sedan på ett kryss. Albin får då börja att chansbrottas vilket gör att siffrorna rinner iväg och att Albin förlorar matchen. Albin blir nr 5 i vikten.  Albin har ett år kvar som junior och kan säkert stå på pallen vid nästa års JVM. Han har visat att anfall är bästa försvar.

Alexandar Stjepanetic börjar med att slå en kille från USA efter en taktiskt bra genomförd match. Matchen slutar 3-1 efter att Alexandar tagit sina poäng på en mara.  I nästa match förlorar Alexandar mot en kille från Vitryssland som blev silvermedaljör på junior EM tidigare i år. Poängen blev 1-1 så förlusten var mycket bitter för oss alla, Vitryssen var på gränsen till varning vilket gjort att "Steppe" vunnit matchen. Vitryssen blev bronsmedaljör på detta JVM. Alexandar "Steppe" Stjepanetic har höjt sin nivå mycket under detta år så vi får hoppas på att han fortsätter utvecklas i rätt riktning. Alexandar kommer igen och är ett framtidsnamn.

Svenska placeringar på junior VM

Ardit Fazlilja nr13

Alexander Bica nr 18

Albin Olofsson nr 5 

Alexandar "Steppe" Stjepanetic nr 12

Sammanfattning: Anfall är bästa försvar i dagens brottning. Glädjande nog så var det offensiva brottare som skördade störst framgångar.

Som vanligt så var killarna exemplariska både på och utanför mattan. Ett härligt gäng att jobba med.

Sammanställt av Jalmar Sjöberg och Peter Carlson

Skribent: Örjan Eliasson
Epost: Adressen Gömd
Webbshop

  

 

 

 

 

 

neh logotyp blocket

 

Viking Line

 

 

vm-klubben

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info