Hoppa till sidans innehåll

RAPPORT KvU23 EM, Istanbul

13 JUN 2018 09:22
Förra veckan avgjordes U23-EM i Istanbul, Turkiet. Här kommer damernas förbundskapten Sara Eriksson Dikandas rapport från mästerskapet.
  • Skapad: 13 JUN 2018 09:22

Årets U23-EM avgjordes i Istanbul, Turkiet, 5–9/6. Damtruppen bestod utav fem motiverade och laddade aktiva. Resan ned gick bra och smidigt där vi alla åkte direktflyg och sammanstrålade på Istanbuls flygplats. Först ut att tävla var Elin och tävlingsdag två var samtliga fem aktiva igång. 

53kg Daniela Lundström (11 deltagare), 8: a 

Daniela mötte fransyskan H. Y Honorine i kvalmatch. Daniela började matchen mycket bra och initiativtagande. Första perioden tappade Daniela två poäng på en neddragning. Daniela kvitterade genom att ta två poäng i nästa attack från fransyskan genom en motattack som resulterade i 2–2. I andra perioden tappade Daniela poäng på ett två bensdyk och en neddragning samt kontringar. Daniela gjorde flertal dykförsök vilka motståndaren nyttjade till sin favör och Daniela fick se sig besegrad denna gång. Tyvärr blev det inte återkval för Daniela då fransyskan inte gick vidare till final. Daniela slutade på en 8:e plats. 

57kg Szilvia Peter (6 deltagare), 5: a 

Då det var färre än åtta i Szilvias viktklass anammades det nordiska poolsystemet. I första matchen mötte Szilvia, D. Sinkavets BLR. Szilvia började matchen mycket bra och tog initiativet direkt. Szilvia tog ledningen genom att komma bakom ryggen och där ta två poäng. Motståndaren kvitterade sedan med två poäng efter en neddragning och ställningen var 2–2 efter första perioden. Andra perioden nyttjade motståndaren Szilvias attacker genom att fånga upp dessa och vände dem till sin fördel. Szilvia jobbade på bra och offensivt men vitryskan nyttjade Szilvias attacker och poängskillnaden blev för stor för Szilvia att hämta igen och matchen slutade med poängförlust 3–12. 

I andra matchen mötte Szilvia ungerskan V. Vilhelm. I denna match krigade Szilvia på mycket bra och offensivt. Efter första perioden leder Szilvia matchen med 3–2 efter ett ett bensdyk och poäng utanför zonen. Szilvia fortsätter sin offensiva brottning i andra perioden och får många poäng från fina dyk och kontringar. Även ungerskan brottas offensivt och dyker mycket. I slutet av matchen dyker Szilvia och är nära att lägga ungerskan på fall vid poängställningen 9–9 till HUN. Ungerskan lyckas tyvärr ta sig ur Szilvias grepp och undkomma slutsekunderna och vinner på poäng 9–9 gick till HUN. Szilvia gjorde en mycket bra match och var otroligt nära att vinna matchen och Szilvia slutade på en femteplats. 

59kg Elin Nilsson (11 deltagare) 3: a 

Elin slapp kvalmatch och mötte B. Z. Dudova, BUL i kvartsfinal. I första perioden hade Elin många fina dykförsök, men som tyvärr inte premierades med poäng. Elin fastnade i en mara som gav BUL 2 poäng. I andra perioden hade Elin även här många fina dyk, vilka tyvärr bulgariskan stoppade eller nyttjade till sin favör. Elin kämpade mycket bra med ett högt tempo och många fina attacker, men räckte dessvärre inte till vinst denna gång och matchen slutade med 4–1 i poängförlust till Elin. 

Då BUL gick vidare till final så var Elin klar för bronsmatch som hon där mötte K. Madrowska, POL. Elin brottades mycket stabilt och offensivt och hade flertal fina och snabba dyk. Efter första perioden ledde Elin med 5–2. I andra perioden plockade Elin ledningen ännu mer genom att slå ett 4-

poängskast mot falläge. Elin fortsatte att jobba sin stil och den offensiva inriktningen och vann matchen på poängen 10–2. Elin hade nu bärgat en välförtjänt bronsmedalj. 

62kg Therese Persson (12 deltagare), 8: a 

I kvalmatch mötte Therese ukrainskan I. Prokopevniuk. Matchen var mycket jämn och poängsnål. UKR tilldelades aktivitetsperiod i första perioden och i slutet av den lyckades dessvärre ukrainskan koppla ihop fällkniven som blev för svår för Therese att komma ur. Matchen slutade tyvärr i fallförlust för Therese. Då UKR gick vidare till final fick Therese brottas i återkvalsmatch mot GER, L. Manzke. Therese tar ledningen i matchen efter en utdykning samt poäng från aktivitetsperiod som tilldelades GER. Tyskan kvitterar därefter genom att komma runt bakom ryggen. I andra perioden tar Therese initiativet och leder matchen till slutsekunderna, då tyvärr tyskan vann en mycket jämn situation mellan de båda vilket resulterade i 2 poäng till GER och en poängförlust till Therese. 

Matchen var mycket jämn och Therese krigade på mycket bra. Therese slutade på en 8:e plats. 

65kg Moa Nygren (7 deltagare), 4: a 

Då det var färre än 8 i Moas viktklass anammades det nordiska poolsystemet. I första matchen mötte Moa V. Ivanova, BLR. Denna match jobbade Moa mycket bra och visade en härlig vinnarinstinkt. Moa ledde matchen med 3–0 i första perioden efter en neddragning och poäng från aktivitetsperiod. I andra perioden åker Moa i ett nacksving, som hon tar sig ur utan problem. Moa brottades offensivt och jagade ikapp för mer poäng och gör ett snyggt två bensdyk som premiers med 4 poäng. Moa vinner matchen på poäng, 8–4. 

I andra matchen mötte Moa, S. H. Georgieva, BUL. Denna match var mycket jämn och Moa krigar på mycket bra. Matchen slutar med poängen 3–3 och tyvärr förlust till Moa då bulgariskan tog den sista poängen. 

I semifinal mötte Moa ryskan M. Kuznetsova. Här kom Moa inte riktigt in med sin stil under matchen. Moa förlorade tyvärr matchen denna gång med poängen 0–9. Moa var nu klar för bronsmatch där turkiskan A. Tugcu stod för motståndet. Matchen var mycket jämn och efter första perioden stod det 1–1. I andra perioden nyttjade turkiskan ett av Moas dyk som resulterade att TUR kom upp bakom ryggen på Moa. Turkiskan hade nu ledningen med 3–1. Moa jagade och krigade för att plocka mer poäng, men turkiskan låste matchen och nyttjade Moas attacker. Tyvärr förlorade Moa matchen denna gång och slutade på en fjärde plats. 

Nu åker vi hem för lite vila för att sedan starta om inför kommande mästerskap under hösten!  

Hälsningar Sara och Jonas

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info