Rapport ÖIS GP 2017-09-30 - Svenska Brottningsförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Rapport ÖIS GP 2017-09-30

2017-10-02 20:34
Tack till ÖIS som ordnade säsongens första GP tävling i Geråshallen, Kortedala. Det var 87 anmälda, men blev 80 invägda (17 tjejer och 63 grabbar) Några Brottare från Norge och Danmark fanns även med och tävlade.
  • Uppdaterad: 2018-08-14 10:01

Totalt blev det 125 matcher som avverkades på ca 6 ½ timme, Intensiv brottning utan stopp. Det bjöds på bra brottning och stundtals var det ”högt i taket” i hallen.

Kul att se några ”Återvändare” på Mattan, som Erik Drewes, Andreas Berg Gustavsson (båda tillhör BK Loke) och Jonathan Jersgren (tillhör Marsvinsholm). Både Erik Drewes och Jonathan Jergren imponerade på mig med sina insatser på mattan, säker brottning och många kast bjöd båda grabbarna på.

Jonathan Jersgren visade på mycket säker brottning när han fick Aleksander Stepanetic lätt på fall i matchen om 3-4 plats.  Den poäng-rikaste matchen var den mellan Eric Drewes och Juan Sebastian Aak som slutade med att Aak vann med 12-10, detta var en riktigt tuff och jämn match med brottning som den ska se ut (i mina Ögon), här bjöds publiken på många och häftiga kast.

Den tuffaste matchen på tjejsidan var den mellan Fanny Gradin och Denise Makota Ström, 2 väldigt jämna tjejer där matchen slutade 2-0 till Denise.

Finns många grabbar och tjejer som visar att de är ”farliga” på mattan.

Dock var det flera brottare som jag saknade igår både på kill- och tjej-sidan, hoppas att de finns på plats nästa tillfälle när GP går av stapel i Klippan. Västeråsbrottaren Khalid Kerchiyev blev utsedd till Dagens bästa brottare och Lagpriset gick till HBG Wrestlingteam.

Skickar ett stort tack till ALLA som var på plats, aktiva, ledare, tävlingssekreterare, domare och övriga funktionärer.  

Vid penna och fotograf Ingela Andersson SBF

Skribent: Örjan Eliasson
Epost: Adressen Gömd
 

 

 

 

 

 

neh logotyp blocket

 

Viking Line

 

 

vm-klubben

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info