Hoppa till sidans innehåll

Rapport UEM Herr grek- rom 28-31/8 -2017

2017-08-05 15:19
Vi anlände en dag före tilltänkt dag då våra restider inte passade för lottnings förfarandet och ackrediteringen för mästerskapet.
  • Uppdaterad: 2017-11-09 18:20

Killarna njöt verkligen av att vara tillsammans och visade det livligen genom mycket skratt och iver i Sarajevo kvällen. Första dagen handlade mycket om väntan på lottning och det obligatoriska träningspasset. En mycket bra förberedelse låg till grund för bra känslor och tankar inför det stundande mästerskapet dagen efter.

42 kg Jonathan ”Gäddan” Jednell lottades mot GRE i sin första match som han vann på fall i andra perioden, och då siffrorna i matchen var 6-0 till Jonathan. Senare brottades Jonathan mot ROU som på förhand var en av favoriterna i viktklassen , vi hade en plan som höll en bit in i första perioden, därefter positionerade sig Jonathan lite fel och baklänges poängen blev faktum, Jonathan blev därefter stressad och försökte verkligen men ROU har varit med länge trots sin låga ålder och kunde avsluta matchen. Facit blev en vinst och en förlust då tyvärr ROU förlorade senare och inte gick till final och därmed inget återkval.


50 kg Niklas ”Nikkle” Öhlen lottades mot SUI i sin första match, Niklas vann matchen på T. Ö 8-0 och väntade med spänning på vinnaren mellan GER- HUN, där GER har sett stark ut under våren , GER ledde matchen mot HUN i 3.45min då HUN slog ett vasst nacksving och vann 4-3 , därmed var det ¼ final mot HUN som Niklas mött tidigare flera ggr. Niklas brottades säkert vann efter 23 sek t.ö 8-0 var därmed i semifinal mot ARM som blev en jämn tillställning och Niklas hamnade i underläge 0-2 som han senare vände till 6-2 ledning och vinst 6-4. Final var så klart en bonus då medalj var måletoch i den finalen väntade Guseuynov från RUS en brottare Niklas mött 2 ggr tidigare och förlorat mot , senaste mötet I Serbien var en spännande drabbning och förlust i slut sekunderna så Niklas var verkligen revansch sugen inför matchen, i denna final drabbning var RUS starkare och Niklas fick se sig besegrad förlust 0-7 men stort grattis till silver medaljen.


58 kg Nathan ”Nathle” Phillips lottades mot ARM i första matchen och vi visste att den lottningen var tuff då han är flerfaldig mästerskaps brottare, Nathan började och öppnade matchen bra men orkade inte hålla sin press och delgav oss efter matchen att han blev trött i 2.a perioden . Nathan har sett väldigt stark och motiverad ut både på mattan och vid sidan av inför mästerskapet och hade behövt lite framgång i början av turneringen om så hade skett så tror vi detta mästerskap haft bättre resultat mässig utgång. ARM föll senare mot GEO och därmed inget återkval.


63 kg Samuel ”Samle” Nyberg lottades mot FRA som blev en tät och poängsnål match som Samuel vann till slut med udda poängen 2-1 , bra att komma in i turneringen även om Samuels brottning var lite tillknäppt. Det var starkt att vinna den matchen av Samuel då brottnings situationer inte var många till antalet, mycket hjärta visade Samuel och det behövs i stor utsträckning i sådana här turneringar som vi erfarit genom åren. Samuel fick senare möta POL som vi inte hade så stor ”koll” på, men efter snabb video analys så hade vi en plan som länge såg ut att hålla men efter en situation så var POL poäng ledning stor och Samuel öppnade sig i ivern att komma ikapp poängmässigt i matchen och då det tyvärr blev förlust t.ö . Inget återkval då POL förlorade sin nästa match.


69 kg Rasmus ”Rabus” Åström vann sin första match mot GRE med säkra 2-0 och brottades säkert men inte mer, i sin 2:a match mot AUT som vi visste var bra och svår att ta poäng på så hade vi bara ett råd till Rasmus att se till att vara den aktive brottaren och att det syns tydligt för domarna, Rasmus gjorde det han skulle och vann matchen 1-1 och det kan vara väldigt vanskliga siffror men ibland klara trots allt och i denna match var det som vi ser det en klar vinst. Rasmus skulle nu möta UKR som hade brottats bra i turneringen och vi visste att allt måste fungera för vinst , Rasmus låg under i matchen men fightades verkligen för en ½ final plats och lyckades ösa på och vinna med P 6-4 efter en mycket bra brottnings match. I ½ finalen mot den slutliga klassegraren från AZE så förlorade Rasmus med p 0-1 som vi högljutt protesterade mot då Rasmus var väl så aktiv som AZE. I brons finalen mot ARM så kom inte Rasmus in i sin brottning och var mycket frustrerad under matchen, Rasmus var lite övertänd och ville mycket men ARM tog sina poäng och stängde matchen denna ggr. Grattis till 5:e plac Rasmus.


Vi vill tacka hela svenska teamet inkl domare Kjell Albertsson och alla tillresta supportrar för allt stöd och ert fantastiska deltagande världen över för våra Ungdomar.


Med vänliga brottar hälsningar
Janne och Valeri

Skribent: Örjan Eliasson
Epost: Adressen Gömd
Webbshop

  

 

 

 

 

 

neh logotyp blocket

 

Viking Line

 

 

vm-klubben

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info