Hoppa till sidans innehåll

Rapport ungdoms-VM Athen Grekland 3-9/9

2017-09-10 21:12
Den andra september åkte 5 st förväntansfulla brottare och två ledare till Grekland för att brottas VM.
  • Uppdaterad: 2017-11-09 18:20

Tyvärr blev det inga medaljer denna gången, men alla gjorde bra prestationer och fick nyttiga erfarenheter med sig hem.

I 50 kg vann Niklas Öhlen sin första match mot en indier på fall. I Nästa match mötte Niklas Europamästaren ifrån AZE, där blev det en förlust med siffrorna
1-2. Azeren gick till final, så det blev återkval mot HUN, där Niklas vann med 8-0
I bronsmatchen blev det tyvärr också en förlust efter ett tajt match 1-2. Niklas visar att han hör till den yttersta eliten i världen, trots att han har ännu ett år kvar i U-kategorien.

I 58 kg brottades Nathan Phillips sin första match mot en Saudi Arab, det blir en snabb vinst efter ett fint slaget nacksving. I Nathans andra match möter han en kille ifrån KAZ och där tar tyvärr VM-äventyret slut för denna gången. Inget återkval.

I 63 kg vinner Samuel Nyberg sin första match mot EST 3-1, en skön seger då Samuel förlorade mot honom sist dem möttes. I andra matchen möter Samuel en RUS, där fastnar Samuel med armen i underläget, detta leder till att ryssen kan rulla ut Samuel. Inget återkval då ryssen förlorar sin semi på 1-1

I 69 kg brottades Rasmus Åström sin första match mot hemmanationen Grekland, vinst 6-1. I andra matchen står ROU för motståndet. En tuff match visste vi på förhand, då Rasmus förlorat på tekniskt vid deras tidigare möten. I denna match följde Rasmus sin plan till fullo, men det räckte tyvärr inte ändå. Förlust 0-2. Rasmus kommer närmre och nästa gång blir det förhoppningsvis vinst. Inget återkval.

I 85 kg representerades Sverige av Oskar Månsson, han mötte i sin första match en CZE. En tuff och jämn match som tyvärr slutade med en poängförlust. Inget återkval för Oskar.

Vid det här laget har även tjejerna anlänt till Grekland, tre brottare och Sofia Cederqvist.

I 49 kg mötte Jonna Malmgren ITA. En tuff match med många situationer som tyvärr slutade 10-8 till italienskan. Inget återkval för Jonna då ITA senare förlorade mot TUR.

I 56 kg brottades Ida Jönsson. Ida slapp kvala och mötte KAZ i 1/8-final, en match som slutade 4-2 till Ida. I kvartsfinal stod USA för motståndet, en på förhand tuff match där Ida gjorde processen kort och besegrade amerikanskan på fall efter 1.17. Semifinalen blev en rysare mot klassens senare segrare från IND, en match som slutade 10-8 till indiskan och Ida var klar för bronsmatch. I bronsmatchen mötte Ida europamästarinnan från HUN. Ida sprang in i ett nacksving direkt i starten och när hon sedan jagade reducering fastnade hon i ännu ett nacksving som resulterade i fall.

I 65 kg representerades Sverige av Tindra Sjöberg. Tindra mötte ITA och förlorade mot poäng, tyvärr blev det inget återkval för Tindra.

Samtliga svenska ungdomsbrottare har kämpat väl och skaffat sig bra erfarenheter inför framtiden.

Niklas och Jonna har ett år kvar i ungdomsklassen, medans det andra kommer konkurrera om juniorplatserna till nästa år.

Vår domare Katja Taavela har dömt flitigt och med framgång som vanligt.

Det har varit mycket bra och underhållande matcher under VM-turneringen med brottare ifrån världens alla hörn.

Vi vill tacka alla tillresta supportrar och Ulf Kingberg som var med och hjälpte till under tjejernas tävling.

 

Brottarhälsningar ifrån ett varmt Athen

Sofia, Janne och Jonas

Skribent: Örjan Eliasson
Epost: Adressen Gömd
Webbshop

  

 

 

 

 

 

neh logotyp blocket

 

Viking Line

 

 

vm-klubben

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46 8 699 63 23
E-post: This is a mailto link

Se all info