Hoppa till sidans innehåll

Svenska Brottningsförbundet utser ny Förbundschef

24 JAN 2019 14:15
Svenska Brottningsförbundets styrelse har beslutat att utse Samuel Lund, 28, till ny Förbundschef från och med 1 juli 2019.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2019 14:15

Lund arbetar för närvarande som utbildnings- och utvecklingsansvarig på Svenska Brottningsförbundet. Han verkade dessförinnan som idrottskonsulent på SISU Idrottsutbildarna i Norrbotten. Han har en examen i idrottsvenskap med inriktning sport management från Umeå Universitet.

– Jag är mycket stolt och glad över att vi har lyckats rekrytera Samuel till denna krävande och utmanande position. Han kommer att tillföra mycket kraft och kompetens och blir därmed den viktiga motor som vi behöver för vårt pågående och fortsatta utvecklingsarbete, säger Jan Åström, ordförande i Svenska Brottningsförbundet.

– Jag är glad och hedrad över att få förtroendet och ska göra mitt yttersta för att utveckla svensk brottning mot nya höjder, säger Samuel Lund och fortsätter:

– Det är en spännande utmaning att få vara med och sätta agendan för svensk brottning. Det finns mycket som vi är bra på men det finns samtidigt också en stor utvecklings- och förbättringspotential. Tillsammans ska vi ta svensk brottning till nästa nivå.

Nuvarande Förbundschefen Christer Persson, 65, har på egen begäran önskat andra arbetsuppgifter under sin avslutande arbetstid fram till sin pensionering i november 2020. Persson kommer från och med 1 juli 2019 att verka som tävlingsansvarig för Svenska Brottningsförbundet.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till Christer för ett mångårigt uppoffrande och framgångsrikt arbete som Förbundschef för Svenska Brottningsförbundet.

/Styrelsen

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info