Hoppa till sidans innehåll

Vi rundar av en händelserik brottningsvecka!

24 FEB 2019 20:53
Svensk Brottning kan verkligen lämna några intensiva dagar bakom sig. Två internationella stortävlingar, landskamper och utbildarna har fyllt schemat över helgen. SBF bjuder på en summering av veckan som varit.
  • Skapad: 24 FEB 2019 20:53

Systrarna Mattsson missade båda Klippan Lady Open förra helgen på grund av en aggressiv magsjuka. Sofia och Johanna visade som vanligt att de är gjorda av norrländskt stål när de bara ett par dagar senare satt på ett flyg ner till Dormagen för att vara med i UWW-tävlingen Tysklands Grand Prix.
Efter tre stabila segrar ställdes Sofia mot VM-trean fån 2018, Diana Weicker, Kanada i finalen. Denna gången fick Sofia se sig besegrad men visade ändå att hon är med på banan igen efter sin sjukdom.
Johanna ville inte vara sämre och tog sig också till final i 62 kg. På vägen fram till finalen lyckades Johanna besegra OS-trean från 2016 Amri från Tunisien. 
I finalen hade tyvärr krafterna tagit slut för Johanna som inte orkade hela vägen fram mot tyskan Niemesch, men två fina silvermedaljer från Dormagen. 
Samtidigt befann sig herrlandslaget i Ungern för att försöka samla viktiga rankingpoäng till VM i Ungerns GP. Som väntat var tävligen fylld med toppbrottare och svenskarna hade verkligen två tuffa dagar på jobbet.
Bäste svensk blev Pontus Lund i 97 kg som slutade på en femteplats. Lund gjorde flera bra matcher där en stenhård armohuvudkoppling från Lunds sida avgjorde hela tre matcher. Brand annat fick Cenk, Turkiet känna på Lunds Nyp i armarna när han kastades runt. Cenk som har OS, VM och EM-medaljer i bagaget får nog ses som en av Lunds bättre skalper hittills i karriären. Övriga svenskar blev tyvärr utslagna.  
GR 17 och GR 20-lagen (ungdom och juniorlandslagen) befann sig i Norge för att mäta sina krafter via landskamper mot Norge, Finland och Danmark. Ungdomarna visade att framtiden ser ljus ut när man tog hem hela turneringen. 6-2 i matcher mot Norge och även 6-2 mot Finland i finalen.
Juniorlandslaget hade det lite tuffare och föll i semifinalen mot hemmanationen Norge med 5-5 i matcher men med sämre poängskillnad. 
Som om detta inte var nog så har SBF även arrangerat två utbildning i Malmö under helgen. Den första grundutbildningen någonsin i Wresfit genomfördes i lördags och dagen efter följdes det upp med  ”Brottning - grundutbildning”.

 

Tills sist vill vi också nämna att det även går framåt för våra ungdomar och juniorer på fristilssidan för herrar. 

För två veckor sedan kammade Kevin Makota Ström hem guldet i UWW-tävlingen Flatz Open i Österrike där hela 15 nationer deltog.  Även Sardar Timori som tälvade i Juniorklassen tog en fin skalp när han knep en fin silverpeng.

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info