Hoppa till sidans innehåll

Teknikmärke

  • Skapad: 23 OKT 2013 15:38

Svenska Brottningsförbundets Teknikmärke

Teknikmärket delas ut för att stimulera och öka motivationen för brottningsträningen. Ungdomarna kan bara göra proven under träningstid. Kraven för att erövra de olika valörerna brons, silver och guld har anpassats till en vanlig träningsmetodik och svårighetsgraden stegras ju högre valören blir. 

Märkestagning och bedömning

En ansvarig ledare i klubben kontrollerar att de stipulerade kraven uppfylls. När det gäller brottningsgreppen är det fritt för brottaren att välja greppen i fristil eller i grekisk romersk stil (märkena ser dock likadana ut för bägge stilar). Den ansvarige ledaren avgör om greppet blir godkänt. Greppen kan utföras i många olika varianter. Det viktigaste är att de utförs på ett sätt som fungerar bra för respektive brottare. 

Greppet som står angivet vid varje valör skall utföras i valfri stil. Greppen skall utföras med förståelse, tekniken avgör resp tränare. Teknikmärket erövras efter uppfyllda krav oavsett tidsaspekten. Med fördel kan man dela ut teknikmärke efter säsongen, då man ser att hela gruppen klarar av övningarna och greppen.

Här finner du protokoll som ska fyllas i vid provtagningen

Teknikmärken beställs från Svenska Brottningsförbundets kansli. Pris 40.- per styck + porto. Kostnaden faktureras beställaren.

 

 

Skribent: Örjan Eliasson

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png