Hoppa till sidans innehåll

Fortsatta restriktioner och ny pandemilag

13 JAN 2021 11:46
Fortfarande gäller FHM:s och regeringens rekommendationer, att all offentlig verksamhet som inte är nödvändig, inklusive idrottsverksamhet inomhus, ställs in till och med 24 januari.
  • Skapad: 13 JAN 2021 11:46

Om vi därefter kan återgå till att träna och tävla enligt de rekommendationer som började gälla 14 december 2020, finns det inga besked om ännu. 

Vi vet att det skiljer sig mellan olika distrikt om vilka rekommendationer som gäller för utomhusträning. I somliga kommuner är utomhusträning tillåten och i andra är rekommendationen att all organiserad träning bör undvikas. RF-SISU distrikten för dialog med regionerna angående detta.

I den nya pandemilagen, som trädde i kraft 10 januari, finns särskilda begränsningar för gym, idrottsanläggningar och badhus som är öppna för allmänheten. Den nuvarande tolkningen är att samtliga idrottsanläggningar omfattas av lagen, oavsett om hyresvärden är privat eller kommunal. 

Pandemilagen innebär i korthet en skyldighet att se till att den fysiska miljön ger möjlighet att hålla avstånd.

Vid in- och utpassering ska all form av trängsel ska undvikas.

Varje besökare ha ett utrymme på 10 kvm. Max-antalet i lokalen ska tydlig framgå via skyltning vid entré eller liknande.

Det är länsstyrelserna som ansvarar för tillsynen av föreskrifterna. Verksamheter som inte följer dessa kan straffas med böter.

Läs mer om hur pandemilagen påverkar idrotten här.

För närvarande arbetar RF med att få förtydligande ibland annat hur beräkningen av golvytor ska göras och med att få besked i vad som händer efter 24 januari.

Vi återkommer med information.

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png