Hoppa till sidans innehåll

Pilotprojekt Skolsamverkan

13 OKT 2022 10:28
Svenska Brottningsförbundet (SBF) är ett av 30 förbund som arbetar med Rörelsesatsning i skolan. Nu görs en pilotsatsning på skolsamverkan i Stockholm och Skåne tillsammans med RF/SISU.
  • Skapad: 13 OKT 2022 10:28

Riksidrottsförbundet har samlat inspirationsmaterial och tips för rörelse från hittills 30 specialidrottsförbund. Svenska Brottningsförbundets material har möjliggjorts genom Projektstöd Skolsamverkan och finns samlat på sidan SBF:s hemsida och  Inspiration till rörelse och idrott på rf.se. Tanken är att skolbarnen ska få lära känna brottningen, få tips på kom-igång-övningar och delta i utmaningar.

Under perioden 011022–310323 kommer Lukas Ahlgren och Johanna Mattsson att hjälpa SBF i arbetet med skolsamverkan. Lukas kommer att vara kontaktperson i Stockholm och Johanna i Skåne. När pilotprojektet är slut kommer SBF att göra en utvärdering med förhoppning att vi kan utöka arbetet med skolsamverkan. 

-De flesta barn och ungdomar rör sig för lite och detta vill jag ändra på, säger Lukas Ahlgren.
-Att få presentera brottning och samtidigt inspirera till mer fysisk aktivitet kommer bidra till minskat stillasittandet och öka elevernas prestationsförmåga i skolan, fortsätter han.

-Det är lika viktigt att skapa förutsättningar för alla barn att vilja, våga och kunna röra sig, det vi kallar rörelseförståelse, som att arbeta för läs- och skrivförståelse, säger Johanna Mattsson.

Vid frågor,
Lukas Ahlgren, Projektledare Stockholm This is a mailto link
Johanna Mattsson, Projektledare, Skåne This is a mailto link
Samuel Lund, Generalsekreterare, This is a mailto link

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png