Hoppa till sidans innehåll

Presentation av ny landslagsorganisation - Senior

08 DEC 2021 14:00
Idag presenterar SBF sin nya landslagsorganisation för seniorverksamheten under 2022 där en ny roll träder i kraft samt två nya namn kliver in i organisationen
  • Uppdaterad: 08 DEC 2021 14:01

Idag presenterar SBF sin nya landslagsorganisation för 2022 gällande seniorverksamheten. För att kunna skapa en bättre utveckling, bättre förutsättningar och en rättvis uttagningsprocess för SBF:s landslag gör vi en ny struktur för seniorlandslagen inför 2022. En ny roll träder i kraft i form av en landslagschef som kommer ha ett huvudansvar över alla seniorlandslag. Rollen som Förbundskapten ersätts med Förbundstränare. 

Förbundstränarnas huvudfokus kommer ligga på prestationsutveckling för landslagens brottare för att i slutändan nå mästerskapsmedaljer. Förbundstränarna ska arbeta långsiktigt med alla aktiva utan att också fokusera på uttagningsprocessen. Uttagningar till mästerskap och samlingar samt framtagning av uttagningskriterier kommer beslutas av landslagschefen.

Zakarias Tallroth kommer kliva in som Landslagschef parallellt med sin nuvarande roll som Sportchef.

Sofia Mattsson och Yulia Ratkevich kommer dela på uppdraget som förbundstränare på damsidan. Yulia Ratkevich kommer ha huvudansvaret över SBF:s elitcenter i Malmö.

Zigmunds Jansons blir Förbundstränare för herrarna i grekisk-romersk stil.

Mehdi Farokhian blir Förbundstränare för herrarna i fristil.

Sofia och Yulia är två välmeriterade f.d. dambrottare som tillsammans skrapat ihop över 30 mästerskapsmedaljer. Båda har också blivit världsmästare och har varsin OS-medalj hemma i prisskåpet. Yulia som är född i Belarus men tävlade mest för Azerbajdzjan som aktiv. Hon har också en gedigen tränarbakgrund och hennes senaste uppdrag har varit som förbundskapten för Vietnam. Sofia Mattsson som tävlade så sent i augusti under OS i Tokyo har redan hunnit få känna på tränarrollen då hon var med som tränare på VM i Oslo i oktober.

Zigmunds Jansons som varit förbundskapten för herrarnas GR-lag från 2018 får förnyat förtroende med sikte mot OS i Paris. Även fristilsherrarnas tidigare förbundskapten Mehdi Farokhian får nytt förtroende.       

Senare i december kommer SBF presentera hela landslagsorganisationen för 2022. Då kommer även alla landslagens planeringar och uttagningskriterier för 2022 att presenteras.


E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png