Hoppa till sidans innehåll
Foto: Remus

Resultat Junior-EM

10 JUN 2019 10:29
Igår avslutades Junior-EM i spanska Portevedra. Vi fick se ett hungrigt Sverige som verkligen visade framfötterna. Resultatmässigt slutade JEM för Sverige med ett guld, ett brons och två femteplatser.
  • Skapad: 10 JUN 2019 10:29

Tindra Sjöberg fick sitt stora internationella genombrott när hon lyckades gå hela vägen fram och bli Europamästare i 68 kg för juniorer. Hon visade först järnvilja i semifinalen när hon lyckades vända ett tufft underläge till vinst i slutminuten för att sen i finalen visa stor bestämdhet och vinnarmentalitet när hon via två nacksving aldrig gav Aksoy från Turkiet någon chans att utmana. 

Jonna Malmgren visade att hon utan problem tagit klivet upp från ungdomsklassen till juniorerna när hon tog hem bronset i 53 kg.  

En stålande insats av två unga tjejer som glädjande nog är juniorer även nästa år. Sjöberg är andraårs-junior och har ett år kvar och Malmgren är förstårs-junior och har hela två år kvar.

Evelina Hulthén som gjorde mästerskapsdebut och föll tyvärr i första omgången. 

I början av veckan brottas herrarna i grekisk-romersk stil. Jacob Logård började lite trevande och föll i första omgången men gjorde sen en spektakulär vändning i matchens sista hundradel i sin återkvalmatch som gjorde att han kvalificerade sig till bronsmatch. Väl där fanns inte riktigt orken kvar och Jacob slutade på en femteplats. 

Övriga svenskar i GR20-truppen, Niklas Öhlén, Erik Persson, Olle Spetz och Lukas Ahlgren inledde alla starkt med att vinna sina respektive inledningsmatcher. Öhlén och Persson nådde längst då de tog sig till kvartsfinal men där tog det slut och tyvärr blev det inget återkval heller. 

Sist ut på JEM var våra två fristilskillar i FS20-truppen. Fardin Anosheh föll i första omgången men Sardar Timori visade att han blir att räkna med i framtiden genom att ta sig hela vägen fram till bronsmatch i 86 kg. Väl där blev ryssen Naniev för svår för Sardar som slutade på en femteplats men Sverige kan glädjas åt att vi för första gången på väldigt många år äntligen hade svenskar i medaljmatch i alla de tre kategorierna.

Fullständiga resultat hittar ni här.

Skribent: Zakarias Tallroth
Epost: Adressen Gömd

 

  

Viking Line
 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....