Hoppa till sidans innehåll

Uttagning till UEM

19 MAJ 2021 10:52
Till följd av de förlängda restriktionerna har U17-landslagens aktiviteter i slutet av maj ställts in. Detta innebär att uttagningen inför UEM inte kan genomföras som planerat.
  • Skapad: 19 MAJ 2021 10:52

Eftersom regeringen och RF nu meddelat att tävlingsrestriktionerna lättas något från och med 1 juni, finns dock fortfarande en teoretisk möjlighet för svenskt deltagande på UEM, som startar 14 juni.

Förbundskaptenerna för GR17 och WW17 har därför erbjudits möjligheten att ta ut två brottare vardera utan något föregående uttagningsläger. FS17 får samma möjlighet för en aktiv brottare. På så vis säkerställer vi att det finns en ledare per aktiv, vilket enligt SBF:s riskbedömning är nödvändigt för att kunna genomföra aktiviteten på ett säkert sätt.

Enligt tidigare riktlinjer måste brottarna vara födda 2004, vara bäst i Sverige i sin viktklass, och bedömas vara internationellt slagkraftiga. Eftersom vi bara kommer att skicka två brottare per kategori, behöver respektive förbundskapten välja ut de två viktklasser där medaljchanserna antas vara störst. Vid behov finns möjlighet att genomföra uttagningsmatcher i de aktuella vikterna mellan 1 och 3 juni.

Vi inser att denna bedömning är svår och att förutsättningarna att ta ut brottare är långt ifrån optimala. Samtidigt menar vi att den återstående valmöjligheten, att inte skicka några brottare överhuvudtaget, är ett ännu sämre alternativ. SBF:s linje har konsekvent varit att försöka genomföra landslagsaktiviteter för alla ålderskategorier så fort situationen tillåter, även om det blir på kort varsel och i mindre omfattning än normalt. Genom att skicka brottare på UEM öppnar vi också upp för deltagande vid UVM senare i sommar, där det kommer att vara möjligt för fler aktiva att konkurrera om platserna - inklusive brottare födda 2005.

Samtliga U17-landslag kommer att kalla till träningsläger i slutet av juni, där målsättningen är att samla så många brottare som restriktionerna tillåter. SBF vill därför vädja till de klubbar som har aktuella brottare att göra sitt bästa för att hålla i gång träningen fram till midsommar.

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png