Hoppa till sidans innehåll

Vinnarna

18 MAR 2022 18:03
Hyllningsveckan har nått sitt slut för den här gången. Årets Förening och Årets Eldsjäl har utsetts och Årets Kast har röstats fram. Under kommande vecka får vi veta vinnaren av Ivars Guldsko.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2022 18:03

Av de åtta föreningarna som nominerades till Årets Förening var det Norbergs Brottarklubb som utsågs till vinnare. SBF:s styrelses nominering är denna; 

"Norberg har ett engagemang som sträcker sig utanför brottningen och mattan. Som inkluderar de som vanligtvis inte tar plats i en idrottsförening.

Ännu en gång har de aktivt och framgångsrikt jobbat med integration på ett sätt som inspirerar till liknande projekt och ger en positiv effekt i hembygden. En väg för att öppna dörrarna och välkomna fler att engagera sig i brottningen."

De övriga föreningarna som var nominerade var AIK Brottning, EAI Brottning, BK Velo, IFK Linköpings Brottning, Umeå Brottning, Haparanda SKT, Varberg BoIS. Årets nomineringar gjordes av de fyra regionerna som arbetar med återstarten av Svensk Brottning; Region Syd, -Nord, -Mitt och -Öst/Väst.

Tack alla klubbar som nominerade era Eldsjälar. Av dessa tog sig tre personer vidare till final; Maria Bloom - BK Velo, Lars Bergqvist - IK Dana och Kimmo Pekkala - Haparanda SKT. SBF: styrelse utsåg Maria Bloom till Årets Eldsjäl med motiveringen; 

"En motor som arbetar för att få BK Velo att utvecklas och växa inom alla områden. Oavsett om det gäller att hitta nya tränare, etablera nya samarbeten eller förbättra ekonomin. Med hennes driv och engagemang har BK Velo vuxit och har fler aktiva än någonsin. Hon brinner för att hålla brottningen vid liv. Inte bara i sin egen förening utan även regionalt."

Årets Förening kommer att få ett pris av HGB och till de tre nominerade i Årets Eldsjäl står Folkspel för priset.

I den nya kategorin Årets Kast var det Niklas Öhlén som blev framröstad som vinnare. Hans smidjebälte i Zagreb Open vann efter en jämn omröstning där Christoffer Dahléns kryss från SM länge hade ledningen. De övriga kandidaterna var Jonna Malmgren och Alex Kessidis. Omröstningen gjordes via instagram och där kan ni även se kasten igen på @swedewrestling

I år sammanföll Svensk Brottning Hyllningsvecka med att Folkspels stora nationella Eldsjälsgalan hölls. Där vann Felix Brink, Varberg BoIS i kategorin Årets Eldsjäl Ledare och han blev även utsett till Årets Eldsjäl. 

Nästa vecka, (vecka 12) kommer Ivars Guldsko att delas ut.

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png