Hoppa till sidans innehåll

Vinnarna i Hyllningsveckan

28 MAJ 2021 12:00
Hyllningsveckan avslutades 27 maj med att Dalby BK utsågs som vinnare i Årets Förening. Årets Eldsjäl blev Simone Acar och Årets Innovation vanns av Härnösands Brottarklubb.
  • Skapad: 28 MAJ 2021 12:00

Årets Innovation presenterades i samarbete med Folksam.

Vinnare blev Härnösands Brottarklubb som trots pandemin har lyckats med att behålla och rekrytera vuxna motionärer. En grupp som helt har fått stå tillbaka. Genom online-träning via mobilen i Messenger har de hållt wresfitpass och på så sätt lyckats med att växa. SBF styrelses motivering;

"På ett enkelt sätt har de skapat möjlighet till pandemisäker träning och på så sätt behållit gemenskapen och ökat antalet vuxna motionärer i klubben. En bedrift då denna grupp på många håll fått stå vid sidan av träningsverksamheten på grund av restriktioner.
Genom sin Wresfit-pass on-line har de skapat möjlighet till motion oavsett plats och tidpunkt – ett verktyg som på långsikt är viktigt för att behålla medlemmar, oavsett ålder och ambition."

Årets Innovation får träningsredskap som pris.


Årets Eldsjäl presenterades i samarbete med Folkspel. 
Av de nominerade Housain Bourgi - Föreningen Alebrottarna, Simone Acar - Norrköpings Brottarklubb och Robert Jeppsson - Dalby BK, var det Simone som vann kategorin. Att utse en vinnare bland alla de som brinner för Svensk Brottning är en svår uppgift. SBF:s styrelses motivering var:

"Genom sitt driv och engagemang i helheten har hon vänt en nedåtgående medlemstrend och bidragit till Norrköpings Brottarklubbs överlevnad. Personer som Simone visar att det är vilja och kreativitet lika väl som kunskap och antal år inom sporten, som skapar förändring och utveckling. Hon visar på kraften i vad en persons driv kan göra och som Årets Eldsjäl hoppas vi att hon kan tända lågan hos flera."

Folkspel står för priset i Årets Eldsjäl, som i år är 6000 kr till Simone, respektive 2000 kr var till Robert och Housain. I framtiden kommer SBF att utöka samarbetet med Folkspel för att lyfta engagemang och ledarskap, något vi ser fram emot att göra.

Årets Förening presenterades i samarbete med HGB.
Det är en kategori där både klubbar som presterat under tävling och klubbar som driver och utvecklar sin verksamhet ur ett breddperspektiv nomineras. Det ena kriteriet kan mycket väl samsas med det andra, något som många föreningar visar prov på.

Efter ett år med få tävlingar, har vi valt att se till SM i Limhamn som ett bevis på prestation. Under ett år med svårigheter att bedriva verksamhet, har vi ändå sett klubbar som lyckats anpassa sig och fortsatt utvecklas.
I år utsågs Dalby BK till vinnare av Årets Förening med motiveringen; 

"Dalby BK har en mycket stark tradition inom dambrottning och har under årens lopp utvecklat många brottare från lovande till att nå svensk elitklass. Vid SM i Limhamn 2020 tog Dalbybrottarna två guld och ett silver. En framgång som till stor del grundar sig i den starka brottningskultur som finns i klubben. "

Priset till Årets Förening kommer från HGB och i år blir det  5 st viktsäckar i läder, till ett värde av 7000 kr. 

Stort grattis.

Tack alla klubbar för ert engagemang, era nomineringsförslag och allt material som ni nominerade föreningar har stått för i form av videoklipp och bilder. Det var en förutsättning för att göra Hyllningsveckan.

Tack våra samarbetspartners för att ni går in och stöttar Svensk Brottning. 
Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png