Hoppa till sidans innehåll

Arrangera tävlingar under coronapandemin

04 SEP 2020 13:29
Det går att anordna tävlingar, även om uppläggen måste anpassas på grund av pandemin. Ta del av arbetet som hösten arrangörer gjort för att genomföra sina tävlingar. Nu finns även projektstöd att söka för tävlingsarrangörer.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2020 13:29

Att arrangera tävlingar under coronapandemin

Det finns goda möjligheter att arrangera tävlingar, även om uppläggen måste anpassas. Vi vet inte hur länge coronapandemin kommer att påverka vår verksamhet. För att behålla våra brottare och klubbar måste vi hitta lösningar för att fungera trots covid-19. Det gör att vi till viss del måste förändra sättet vi gör saker på, så länge det behövs.

Goda exempel

Varje arrangörs tävlingsupplägg kommer att vara unikt, eftersom förutsättningarna är olika. Däremot är delarna ni som arrangörer måste tänka igenom för att anpassa, demsamma. Därför samlar vi exempel på hur olika tävlingsarrangörer gör, som inspiration.
Under den digitala träffen 26 augusti hade vi två exempel uppe på tävlingar. Alebrottningarna som kommer att genomföras 5 september och Richthoffs-cupen den 20 september. Båda arrangörerna deltog i träffen och talade om sina erfarenheten av att planera ett ansvarsfullt upplägg.
Här kan ni ta del av Alebrottarnas utskick till föreningarna och Limnhamns inbjudan till Richthoffs-cupen.

Utskick inför Alebrottningarna 2020

Inbjudan Richthoffs-cupen 2020

Projektstöd att söka för tävlingsarrangörer

Som hjälp för att kunna anpassa tävlingarna efter FHM:s allmänna råd och SBF:s riktlinjer, finns möjlighet att söka projektstöd genom “Bibehållen verksamhet med anledning av Coronarestriktioner”. Ansökan görs via SBF och Projektstöd IF i IdrottOnline inom området ”bibehållen verksamhet med anledning av Coronarestriktioner”.
Maxbelopp att söka är 6.000 kronor.

Klubbar som tidigare sökt detta för sin träningsverksamhet, är berättigade att söka igen i rollen som tävlingsarrangör.

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png