Hoppa till sidans innehåll

Bli en del av centret i Malmö

12 APR 2022 18:18
I Januari 2022 stod SBF:s center i Malmö klart. Efter att ha genomfört flera läger under första kvartalet av 2022, går man nu in i nästa fas av centraliseringen genom att starta daglig verksamhet i Malmö.
  • Uppdaterad: 12 APR 2022 18:18

I Januari 2022 stod SBF:s center i Malmö klart. En skräddarsydd satsning tillsammans med SOK och Malmö Idrottsakademi där man skapar en optimal elitmiljö för svenska WW-brottare (Woman Wrestling) med fokus på seniorerna i världseliten. 

Vill man läsa mer om bakgrunden till varför SBF valt att centralisera, de olika faserna och målsättningen med centret, då kan man klicka här.

En av de viktigaste faktorerna i arbetet att utveckla svensk dambrottning där centret skulle vara den centrala utgångspunkten, var att rekrytera tränare på den absolut högsta nivån.

Med Sofia Mattsson och Yulia Raktevich kan vi med stolthet säga att vi har en tränarduo av absoluta yttersta världselit. När väl detta var säkerställt, inledde vi den första fasen i att få igång centret i Malmö.

Under kvartal ett, 2022, inleddes ”fas ett” där elitorganisationen hade som fokus att få i gång en bra lägerverksamhet i Malmö. I januari genomfördes det första nationella lägret. Detta följdes upp med att i februari arrangera ett större internationellt läger på damsidan.

Nu kommer vi gå in i nästa fas för centraliseringen.

Under maj månad inleds ”fas två”, då vi kommer börja erbjuda två träningsdagar i veckan i Malmö. Alla WW-brottare som tävlar på SM-nivå för seniorer är välkomna (För mer info: kontakta Zakarias Tallroth). I slutet av maj kommer vi återigen arrangera ett internationellt läger i Malmö (27 maj - 5 juni). Kallelsen till lägret kommer komma ut inom kort.
SBF vill under hela processen ha ett nära samarbete med skånska föreningar, så att fler kan få ta del av resurserna, samtidigt som man inte stör föreningarnas verksamhet på framförallt ungdoms- och juniorsidan. Som nämnts många gånger tidigare, ligger huvudfokus på den yttersta senioreliten.

Till hösten kommer vi att inleda ”fas tre”.

Den tredje fasen bygger på att vi etablerar en träningsgrupp där brottarna är knutna till Malmö idrottsakademi (MIA). Det gör att man kan ta del av hela centrets kompetensområden (Läs mer om det här). Då är tanken att utöka antalet träningstillfällen så att man kan erbjuda ett helhetskoncept för en elitsatsning.

Det innebär att det är hög tid att redan nu fundera på om man vill ta del av möjligheten att träna i en träningsmiljö i världsklass. En miljö där man tillsammans, aktiva och ledare strävar mot samma mål.

För att kunna bli en del av centrets träningsgrupp, som är knuten till MIA, måste man ansöka till MIA senast den 1 augusti. Men med fördel bör man söka in redan nu, för att vi skall kunna få in så många brottare som möjligt i akademin. Ansökan hittar man här: https://malmoidrottsakademi.se/elit/ansokan/

Att kombinera elitidrott med studier har visat sig många gånger vara ett fungerande koncept. Både när det gäller belastning men också som ett sätt att finansiera sin elitsatsning. Som nämnt i dokumentet ”Elitcenter Malmö”, kommer Malmö vara en optimal plats för dubbla karriärer där man både kan studera och elitsatsa på samma gång. Man kommer också få väldigt många högkvalitativa träningsdagar i Malmö med internationell sparring. En möjlighet som tidigare inte funnits då det byggt på att man behövde åka iväg.

Sista ansökningsdatum till högskola/universitet är 19 april. Ansökan gör man här: https://www.antagning.se/se/start

Det är inte ett krav att studera på Malmö Universitet för att vara en del av centret/MIA utan man kan även studera på andra utbildningar där undervisningen till exempel sker på distans.

Man kan också vara ansluten till centret/MIA utan att studera. MIA kan hjälpa aktiva att hitta extrajobb för att på så sätt kunna finansiera sin satsning. MIA kan även vara behjälplig när det gäller att hitta en bostad i Malmö.

Vår uppmaning är att man oavsett om man bestämt sig eller inte för att studera vidare, i alla fall göra en ansökan till någon utbildning, då den inte är bindande. Då ger man sig själv möjligheten att kunna ta ett beslut senare i sommar. Man kan även redan nu sätta upp sig i bostadsköer för studentboende eller annat boende för att på så sätt via den vägen, kunna hitta en bostad lagom till hösten. 

Vid frågor är det bara att kontakta mig, Zakarias Tallroth på telefon eller via This is a mailto link

Vänligen

Zakarias Tallroth

Sportchef

Svenska Brottningsförbundet

Skribent: Zakarias Tallroth
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png