Hoppa till sidans innehåll

Brottningslandslaget laddar upp i Trollhättan inför VM i Oslo

07 AUG 2021 12:00
I samarbete med Trollhättan Action Week och Trollhättans AK lägger Svenska Brottningsförbundet sin första samling efter OS i Trollhättan den 19–22 augusti. Här startar förberedelserna inför VM i Oslo i oktober för både dam- och herrlandslaget.
  • Skapad: 07 AUG 2021 12:00

- Samlingen i Trollhättan kommer vara en viktig del i våra förberedelser inför VM och vi kommer försöka matcha brottarna ganska hårt på grund av bristen på tävlingar det senaste året, meddelar förbundets Sportchef Zakarias Tallroth. 

Samlingen kommer bestå av träningar samt en matchdag på lördagen, där förbundets utvecklingslag Team Puts & Tegel och Team Korpberget kommer finnas med och utmana seniorlandslagen i träningsmatcher. 

Vi kommer ha en bred trupp på plats med en mix av flera rutinerade mästerskapsbrottare tillsammans med flera unga lovande brottare som redan nu knackar på dörren till seniorlandslaget. 

Tanken är att brottarna kommer träna tillsammans de första två dagarna. Därefter kommer det vara två matchpass på lördagen för att sen runda av samlingen med ett träningspass på söndagen. 

Lördagen den 21 augusti kommer det finnas möjlighet för en liten mängd publik att se matchpassen i Älvhögsborgs A-hall i Trollhättan. Matcherna är i två block, 13:00-15:00 och 17:30-19:00. Om du vill titta på matcherna skicka då ett mejl till This is a mailto link

Magnus Larsson som är ansvarig från Trollhättan Action Week säger,
- Vi på Trollhättan Action Week är glada att få välkomna svenska brottningslandslaget för herrar och damer till Trollhättan. Att få ha med brottningen i vårt arrangemang har alltid varit något som vi arbetat för. Med den enorma idrottsliga fina historien med Trollhättan och brottning så är vi enormt taggade att tillsammans med den anrika föreningen Trollhättans Atletklubb och Svenska Brottningsförbundet få till ett fint arrangemang i Arena Älvhögsborg.

Johanna Nywall Sörö ordförande i Trollhättan Atletklubb säger,

-Vår förening Trollhättans AK firar i år 100 år, då är det extra roligt att få kicka igång vårt firande på detta sätt. Vi i är mycket glada över det fina samarbetet med både Trollhättan Action Week och Svenska Brottningsförbundet och ser fram emot att den svenska brottareliten kommer till stan.
Under lördagen 21 augusti går landslagsbrottarna sina matcher och då har även våra ungdomar i klubben och närliggande klubbar i regionen uppstartsläger
tillsammans med Svenska Brottningsförbundet, fortsätter Johanna.

Vid frågor kontakta

Samuel Lund, generalsekreterare, Svenska Brottningsförbundet. This is a mailto link

Johanna Nywall Sörö ordförande i Trollhättan Atletklubb, This is a mailto link 

Magnus Larsson, CEO/Founder, Trollhättan Action Week, This is a mailto link

Pressmeddelande Trollhättan pdf

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png