Hoppa till sidans innehåll

Elitcenter Malmö

01 NOV 2022 09:44
Under hösten har sex brottare sökt och antagits till Elitcenter Malmö och Malmö Idrottsakademi (MIA), vilket innebär att vi går in i den tredje uppstartfasen av Elitcenter Malmö.
  • Skapad: 01 NOV 2022 09:44

Det är sex (6) brottare som har sökt och antagits till Elitcenter och Malmö Idrottsakademi (MIA). De aktiva är, Jonna Malmgren, Johanna Lindborg, Nova Bergman, Olivia Henningsson, Tindra Sjöberg och Miciel Wennström.

Den första uppstartsfasen var att få till ett fungerande koncept för att arrangera lägerverksamhet i anslutning till Elitcenter Malmö. Under Q1 och Q2 2022 genomförde SBF flertalet nationella och internationella läger i Malmö, företrädesvis för WW men även vissa lägeraktiviteter för våra övriga landslag.

Del två i uppstartsfasen var att börja erbjuda regelbundna träningsdagar på Elitcenter Malmö, med förmiddagspass och eftermiddagspass under två veckodagar. Detta påbörjades i maj 2022.

Den tredje fasen är att utöka de veckovisa träningstillfällena från två dagar till att man erbjuder ett helhetskoncept för en elitsatsning i brottning. I samband med att sex brottare antagits till MIA har vi nu kunnat gå in den tredje uppstartsfasen.

Vidare vill vi understryka att det är möjligt att träna med träningsgruppen i Malmö även om man inte är ansluten till Malmö Idrottsakademi. Under hösten har arbetet med att utvidga verksamheten inletts, där tanken är att utvalda pass ska vara öppna för en bredare målgrupp. Vid intresse av att träna på Elitcenter går det när som helst att kontakta landslagsledningen och Elitcenter Malmös ansvarige tränare Yulia Ratkevich.  

Avslutningsvis vill vi poängtera att Elitcenter Malmö inte är kopplat till våra RIG eller NIU, utan en postgymnasial satsning som i första hand riktar sig till U23 och senior. Med detta sagt ser vi gärna att gymnasieeleverna tar del av träningsmiljön när utrymme finns, och i val av träningsdagar har SBF därför ansträngt sig för att inte krocka med gymnasiernas verksamhet.  

I nedan dokument finner ni några vanliga frågor och svar om Elitcenter Malmö.  

Frågor och svar om Elitcenter Malmö.pdf

Skribent: Lotta Samuelsson
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png