Hoppa till sidans innehåll

Följ Sofia Mattsson på vägen till OS

02 DEC 2020 20:04
Sofia Mattsson är en av sex olympier vars väg till OS i Tokyo Svenska Spel och Sveriges Olympiska Kommitté kommer följa i en ny webbserie, Tillsammans till OS i Tokyo och kan ses i OlympiaAppen eller i Svenska Spels Youtube-kanal.
  • Uppdaterad: 02 DEC 2020 20:04

Tillsammans till Tokyo är en unik inblick i sex olympiers väg till spelen i Tokyo, från i dag och hela vägen fram till vårens slutförberedelser.
– Jag kommer att bjuda tittarna på en vardag med mycket allvar, men också mycket skratt, säger Sofia Mattsson.

Sofias presentation och avsnitt visas 14 december och kan ses i OlympiaAppen eller i Svenska Spels Youtube-kanal.

Svenska Spel är sedan ett drygt år tillbaka huvudsponsor till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och har en speciell satsning på Team Svenska Spel, en grupp bestående av 10 olika idrottare och ett lag som alla ingår i SOK:s stödprogram Topp- och Talang.

Nu lanseras webbserien Tillsammans till OS i Tokyo där tittarna kommer att få följa sex av teammedlemmarna i deras vardag och träning på väg till de olympiska spelen i Tokyo. I vår kommer dessutom en tv-serie, Drömmar om guld – tillsammans till OS i Tokyo, att sändas i Discoverys kanaler.

”Annorlunda halvår”
Sofia Mattsson är en av de sex olympier som tittarna kommer få följa det kommande halvåret.

– Det kommer att vara ett minst sagt annorlunda halvår där verkligen ingenting är skrivet i sten. Varje dag gäller det att kämpa för att behålla fokus och göra det bästa man kan i varje tillfälle och situation som uppstår, säger hon.

Sofia vill visa tittarna att livet som elitidrottare är så mycket mer än vad som vanligtvis visas upp i samband med en specifik tävling.

– Jag ser fram emot att få visa att idrott är så mycket mer än just den där matchen eller turneringen då man visas upp i rampljuset. Idrottare är man under dygnets alla timmar och det medför så mycket glädje för alla.

– Tittarna kommer att få följa mig och min satsning mot att ta mig till Tokyo, tillsammans med min väldigt stöttande och idrottstokiga familj som jag alltid har vid min sida. Det blir en vardag med mycket allvar, men också mycket skratt, säger Sofia.

Se trailer för Tillsammans till Tokyo

De fem andra olympierna som tittarna kommer få följa är:

Angelica Bengtsson, stavhopp
Max Salminen, Segling
Petter Menning, Kanot
Sara Algotsson Ostholt
Anna Bernholm, Judo

För idrottare i SOK:s Topp och Talanggrupp är stödet från Svenska Spel väldigt viktigt. Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK, menar att många av de svenska idrottare som är bland de bästa i världen i sina respektive idrotter lever näst intill existensminimum.

– För många är det en kamp att få vardagen och ekonomin att gå ihop, att få tid och möjlighet att träna tillräckligt mycket. Vi på SOK stöttar idrottarnas satsning med de medel vi får fram i vårt stödprogram Topp och Talang, pengar som kommer uteslutande från näringslivet. De medel som Svenska Spel satsar på svensk idrott och på olympierna gör stor skillnad, större än vad många förstår. Via ”Tillsammans till OS i Tokyo” vill vi visa hur en OS-satsning går till, hur man som idrottare strävar efter att bli bäst i världen och hur man drivs av drömmar om guld, säger han.

Första avsnittet i webbserien Tillsammans till OS i Tokyo handlar om Angelica Bengtsson och släpps i dag. Kan ses på Svenska Spels Youtube-kanal och i OlympiaAppen, som kan laddas ner där appar finns. 

 

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png