Hoppa till sidans innehåll

Fortsatt stöd för utveckling av Wresfit

19 JAN 2021 10:00
Svenska Brottningsförbundet får medel ut Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond för att fortsätta projektet Wresfit
  • Skapad: 19 JAN 2021 10:00

Hösten 2018 fick Svenska Brottningsförbundet medel ur Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Rörelsefond (då Framåtfonden) för sin förmåga att utmana den traditionella synen på träning och locka fler till ett aktivt liv genom projektet Wresfit. Vid gårdagens Idrottsgala tillkännagav Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att Svenska Brottningsförbundet får ytterligare medel för att fortsätta utveckla Wresfit och erbjuda ytterligare stöd till föreningarna runt om i landet.  

 

– Wresfit riktar sig till alla som vill prova på en utmanade träningsform. Oavsett om du är glad motionär eller gammal brottare, vårt mål är att alla ska kunna vara med. Det fungerar såväl utomhus som inomhus och även under tider när det är viktigt att vi undviker närkontakt, säger Samuel Lund, generalsekreterare på Svenska Brottningsförbundet. 

 

Varje år avsätter Svenska Spel drygt 3 miljoner kronor till Rörelsefonden ur vilken specialidrottsförbunden kan söka medel för projekt som sänker tröskeln till rörelse och lockar fler till den organiserade idrotten.   

 

– Vi har sett en ökad efterfråga hos föreningarna att kunna erbjuda Wresfit till sina medlemmar och tack vare medlen från Rörelsefonden kan vi nu hjälpa våra föreningar med utbildningar, koordinering och marknadsföring. Det betyder jättemycket för oss och våra föreningar, säger Samuel Lund.

 

 – Med Rörelsefonden vill vi möjliggöra projekt som underlättar för personer, oavsett ambitionsnivå, att röra på sig. Brottningsförbundet skapar här en unik möjlighet att träna brottning i en enkel form som passar många och som kan utövas varsomhelst, utan några speciella redskap, säger Linn Rydstedt, projektledare för Rörelsefonden på Svenska Spel.

 

Rörelsefonden är en del av projektet Tillsammans för fler i rörelse (tidigare Framåt för fler i rörelse). Sedan 2017 arbetar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet tillsammans för att skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett prestation- eller ambitionsnivå. Genom initiativet har specialidrottsförbunden och deras föreningar genomfört hundratals aktiveringar och sammanlagt uppskattar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att fler än 200 000 barn, unga, vuxna och äldre har kommit i rörelse genom aktiviteterna.     

 

Följande specialidrottsförbund och projekt beviljas medel ur Rörelsefonden våren 2021.    

 

Svenska Basketbollförbundet får medel för att sätta upp 1 000 nya korgnät och skapa fler inspirerande basketplaner utomhus. 

Svenska Brottningsförbundet får medel för att utveckla Wresfit, en träningsform anpassad för såväl motionärer som brottare.

Svenska Frisbeesportförbundet får medel för att tillgängliggöra sporten för fler genom att anordna kvartersfrisbee. 

Svenska Judoförbundet får medel för att erbjuda digitala kurser i falltrygghet till äldre. 

Svenska Simförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Friidrottsförbundet får medel för projektet Simma, Hitta, Spring. Tillsammans vill förbunden skapa en plattform där familjer gemensamt kan testa på nya olika idrotter.

Svenska Tennisförbundet får medel för att rusta upp tennisbanor och anordna öppna prova-på tillfällen för ungdomar. 

Läs mer om Rörelsefonden.


E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png