Hoppa till sidans innehåll

Idrottsverksamhet från och med 25 januari

22 JAN 2021 13:17
RF kom i dag med förtydligande i de nya rekommendationerna för idrotten och hur pandemilagen påverkar föreningarna. Läs mer om vad som gäller från och med 25 januari.

  • Uppdaterad: 22 JAN 2021 13:17

För de födda 2005 och senare, kan ordinarie idrottsverksamhet åter bedrivas, även inomhus. Fortfarande gäller det för deltagarna och föreningen att följa FHM:s allmänna råd, pandemilagen och SBF:s riktlinjer.

Enligt RF kommer majoriteten av Sveriges kommuner att följa rekommendationerna och öppna sina anläggningar. Det finns dock vissa kommuner som kommer att avvakta med att öppna, tills smittoläget förbättrats inom deras region. Om ni är osäkra på vad som gäller, ta kontakt med ert RF-SISU distrikt.

För de födda 2004 och tidigare gäller träning i mindre grupper utomhus, när det är möjligt. När det inte är möjligt för idrottsutövandet, kan de träna inomhus. Om lokalen är kommunal kan den dock vara stängd för denna åldersgrupp. Beslutet tas av respektive region eller kommun utifrån deras lokala förutsättningar och därför kan det se olika ut runt om i landet. Här är rekommenderas kommunikation med kommunen och att respektera dess beslut.
De klubbar som driver/äger/hyr sin lokal av privat värd, kan bedriva träning inomhus för de födda 2004 och tidigare. Träningsverksamheten ska följa FHM:s allmänna råd, pandemilagen och SBF:s riktlinjer.

RF arbetar just nu aktivt med att få lättnader för de födda 2004 och tidigare.

Pandemilagen

Denna gäller för all föreningsverksamhet. Om föreningen disponerar lokalen på heltid, har den ansvar för att se till att pandemilagen följs. För en lokal som hyrs ut per timme, till flera olika aktörer under en vecka, är fastighetsägaren ansvarig. Men föreningen som hyr har ansvar att följa fastighetsägarens instruktioner.

Platser som är öppna för allmänheten är lika med platser dit medlemmar kan komma och träna. Oavsett om det gäller drop-in eller i fasta grupper på fasta tider. Ett tydligt anslag om hur många personer som får befinna sig i lokalen måste finnas. Max-antalet beräknas så att varje person har tillgång till 10 kvm yta. Beräkning av ytan görs på hela golvytan i ett rum, inklusive brottningsmattor och läktare. Det ska också ges möjlighet att hålla avstånd och undvika trängsel, även vid in- och utpassering.

Verksamhet som bedrivs inomhus ska förhålla sig till alla 9 punkter i pandemilagen. Utomhusverksamhet, de sista fem. Mer om pandemilagen och vad som gäller för idrotten hittar ni här.

SBF ser över tävlingsmöjligheter

Tills vidare är möjligheterna att arrangera nationella tävlingar fortfarande begränsade. Vi jobbar därför med att ta fram ett alternativt tävlingskoncept som vi siktar på att sjösätta under februari. Konceptet riktar sig i nuläget till barn och ungdomar födda 2005 och senare. Modellen bygger på lokalt samarbete mellan närliggande klubbar, där SBF kliver in och erbjuder stöd med tävlingsstruktur och ekonomi.   

Läs RF:s nyhet om läget just nu.

SBF:s riktlinjer under coronapandemin.

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png