Hoppa till sidans innehåll

Kul med brottning!

07 MAJ 2019 11:56
2 helger i rad har jag varit ute på olika tävlingar, Soft Touch Open och SOLA cupen. Det är helt underbart att se alla dessa brottare på tävlingar, 575 invägda brottare i Göteborg och 134st i Karlstad, över 1100 matcher. Härligt!
  • Skapad: 07 MAJ 2019 11:56

Massor av bra matcher med jublande (och givetvis även ledsna) barn och ungdomar, ledare och föräldrar. Brottning när den är som bäst.

Men allt rullar inte på i raka spår. I Göteborg blev det lite strul med vad som skrevs för vikt på vägningskorten vilket gjorde att tävlingssekreterarna fick onödigt stressigt och i Karlstad lämnade flera domare sena återbud. Men allt löser sig när vi är som en familj och alla hjälps åt.

På båda tävlingarna gjorde såväl arrangörerna som tävlingssekreterare och domare jättebra insatser.

Vad som oroar mig är att vi har för få domare och för få tävlingssekreterare. Min förhoppning är att fler “nappar” på vårt budskap som vi lanserat på hemsidan, PRAO, vill du testa på nån tävling, maila och tala om det så ser vi till att du får chansen att testa.

Svenska Brottningsförbundet kommer att ha representanter på fler tävlingar än tidigare, detta för att vill

finnas där verksamheten finns, vi vill synas, träffas, prata idéer. Alla är välkomna till oss som är SBF:s representanter ute på olika tävlingar!

Vårsäsongen 2019 randas mot sitt slut och den internationella mästerskapssäsongen tar över mer och mer.

Men en del finns kvar på det nationella planet innan sommaren tar över, t.ex. Fristils SM i Arboga, Veteran SM i Norberg (med rekorddeltagande, just nu 52 anmälda!).

Christer Persson

Förbundschef
Svenska Brottningsförbundet
This is a mailto link

Skribent: Lotta Samuelsson
Epost: Adressen Gömd

Nike

Sportgrossen

 

 

 

 

Viking Line

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: This is a mailto link

Se all info