Hoppa till sidans innehåll

Lägesbild inför Ungdoms-EM

03 MAJ 2021 14:06
Ungdomsbrottningen befinner sig fortfarande i en svårt läge då varken tävlingar eller läger får arrangeras, ett förbud som gäller åtminstone till den 17 maj. Här kommer en lägesbild inför UEM.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2021 14:06

SBF har som målsättning att skicka svenskt deltagande på UEM 14-17 juni men SBF:s huvudmål ett år som detta är att när möjligheten ges bygga upp Svensk ungdomsbrottning igen. En verksamhet som fått ta en av de hårdaste smällarna inom idrotten under pandemin. Det innebär att vi kommer begränsa truppen till UEM då det finns flera parametrar att ta hänsyn till.

Förutsättningar gällande UEM

Arrangören för UEM har nyligen meddelat att de har uppsåt och kapacitet att genomföra tävlingen på ett smittsäkert sätt. Dock har internationella förbundet förvarnat att tävlingen kan ställas in med kort varsel. Flera länder, däribland Norge och Danmark, har valt att inte skicka några lag till UEM.

På grund av det osäkra läget och risken för karantän, kommer SBF hålla nere antalet aktiva, och endast erbjuda sistaårs-ungdomar möjlighet att delta. Detta är ett centralt beslut från SBF och inget som förbundstränarna har något inflytande över. Beslutet grundar sig på att göra uttagningsaktiviteten hållbar samt att ett mästerskap på ungdomsnivå i första hand inte handlar om prestation utan om att få med sig erfarenhet. Då ligger vikten i att framförallt ge sistaårs-ungdomar den möjligheten då övriga får fler chanser nästkommande år.    

Innan de nationella tävlingsrestriktionerna släppt kan SBF varken arrangera eller stå bakom några uttagningsgrundande aktiviteter för U17-landslagen. Detta innebär att vi måste invänta Folkhälsomyndighetens besked angående de nuvarande restriktionerna, som i dagsläget gäller till och med 17 maj. Beroende på vilket besked myndigheterna lämnar, kommer SBF agera utifrån något av följande scenarion:

Scenario 1: Under förutsättning att restriktionerna lättar, kommer SBF att arrangera en lägersamling med uttagningsmatcher i de viktklasser som respektive förbundskapten bedömt är aktuella för UEM. Datumet för denna aktivitet kommer att vara 22-23 maj. Samtliga aktuella brottare ombeds att noga läsa igenom inbjudan till respektive aktivitet, där det framgår vad som krävs för deltagande.

Scenario 2: Om restriktionerna förlängs kommer SBF inte hinna arrangera någon uttagningsgrundande aktivitet, och vi kommer därmed behöva dra tillbaka Sveriges anmälan till mästerskapet. I detta scenario kommer SBF arbeta för att Sverige som nation ändå ska beviljas motsvarande antal platser till UVM.

Inbjudan till respektive aktivitet kommer under denna veckan.

Vid frågor gällande beslut: kontakta Zakarias Tallroth eller Leonard Östlund.  

Skribent: Zakarias Tallroth
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png