Hoppa till sidans innehåll

Landslagsåret 2020 är igång

09 JAN 2020 15:15
Brottningsåret är redan i full gång och flera av våra landslag har redan kickat igång sin verksamhet. Damlaget tillsammans med juniorerna har haft läger i Helsingborg och GR20-killarna har varit i Belarus och tävlat.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2020 15:15

Under årets och decenniets första vecka hade dam- och J-landslaget (WW, WW20) ett gemensamt läger i Helsingborg i ledning av Förbundskapten Sara Eriksson Dikanda. Norges landslag fanns också på plats där man under fem dagar bedrev intensiv träning som är ett första steg mot ett händelserikt 2020. Första tävlingen för seniorlandslaget blir om två veckor (17-19 januari) då Sveriges största internationella tävling; Klippan Lady Open äger rum. 

Juniorlandslaget (GR20) inledde tävlingsåret med att åka ner till Minsk i Belarus för att deltaga i lagtävlingen Asics cup där fem lagmatcher skulle genomföras. Här är ledaren Janne Öhléns egna ord om tävlingen:

"Turneringen för vår del började starkt då vi var väldigt nära att slå Belarus i första matchen men vi föll på poängkvot i då lagmatchen slutade 5-5 i brottingsmatcher. Det var tätt mellan matcherna och det gällde att ladda med dryck och mat så vi skulle orka. Det syntes på många att det vi är inne i en uppbyggnadsperiod och många av killarna såg lite ”tröga” och trötta ut. Vi slutade på en fjärde plats men skulle minst ha varit på pallplats med det här laget". -Jan-Olov Öhlén, Ansvarig ledare i Minsk.

Den Svenska truppen bestod av:

55kg Jonathan Jednell Göteborgs AK
60kg Niklas Öhlén Sundsvalls AIK
63kg Nathan Philips Varbergs BoIS BK
67kg Christoffer Dahlen Enköpings BK
72kg Rasmus Åström Västerås BK
77kg Simon Borkenhagen AK 77
82kg Alexander Johansson Kungsbacka BK
87kg Oskar Månsson Örgryte BF

Niklas Öhlén (se bilden) blev klassegrare i 60 kg och fick pris som hela Asicis cup bästa brottare. 

Nästa stora tävling för herrlandslagen är Thor Masters i Danmark för GR-laget och GP de France i Frankrike för FS-laget.  båda tävlingarna äger rum  helgen den 17-19 januari. Men innan dess har vi Vättercupen GP i Huskvarna (11 januari) där flera landslagsaktuella finns med på startlistan.  

Skribent: Zakarias Tallroth
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png

 

  

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....