Hoppa till sidans innehåll

Nordiskt möte

15 JAN 2020 12:59
Strax före jul samlades de nationer som är med I NORDIC WRESTLING ASSOCIATION på Arlanda för årets andra möte. Det första hölls i samband med Nordiska Mästerskapen I Kristiansund Norge i våras.
  • Uppdaterad: 15 JAN 2020 12:59

å Arlandamötet var framtiden det viktigaste ämnet. Diskussion om bl.a. våra stadgar, genomförande av NM, gemensamma läger.

Martin Haug Norge och undertecknad fick i uppdrag att göra ett förslag på nya justerade stadgar i förhållande till de punkter som mötet under dagen diskuterade, detta ska presenters för alla i god tid innan nästa möte, som ska hållas I samband med NM i Danmark i maj 2020.

Alla var överens om att det startade samarbetet mellan tränarna i grek-rom stil fungerar ypperligt, dessutom ingår ytterligare några fler nationer I det samarbetet. Målet är att våra tränare även I Dam och Herr fristil ska arbeta för att hitta liknande samarbeten, på damsidan redan ett positivt samarbete mellan SWE och NOR.

 

Under 2020 ska de 2 Nordiska Mästerskapen genomföras som tidigare planerats. Inför 2021 diskuterade mötet om att göra om NM till ett öppet NM, med andra ord så ska aktuell nation som är arrangör kunna bjuda in fler nationer till de tävlingarna, grundtanken är att göra NM till en “tuffare och bättre” tävling, vilket då även ger en högre kvalitet på NM kontra andra internationella tävlingar i det Internationella programmet. I de nya reglerna kan även komma att införas att om en någon av de 7 medlemsnationen inte deltar på 2 NM I rad så får de inte rätten att vara arrangör under några år. Om detta och annat kommer diskussionerna att fortsätta fram till beslut ska fattas i maj 2020.

Christer Persson

Tävlingskonsulent

Skribent: Lotta Samuelsson
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png

 

  

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....