Hoppa till sidans innehåll

Örgryte BF - Segrare Lilla Fyrstads 2020

21 SEP 2020 11:44
I söndags avgjordes riksfinalen i Lilla Fyrstads för killar.
Som segrare stod Örgryte BF, som i finalen besegrade Huddinge BK och Team Skåne
  • Skapad: 21 SEP 2020 11:44

COVID19 har ju lagt en blöt matta över samhället i stort, och brottningen i synnerhet. Merparten av deltagarna i Fyrstadsfinalen har inte tävlingsbrottats sedan första helgen i mars. Söndagens tävling visar att man nu kan arrangera en mindre tävling med gott (corona)samvete. Lag och ledare tog ansvar och visade respekt för den försiktighet vi fortfarande måste visa, då det fortfarande förekommer “samhällssmitta” av coronaviruset. Därför, heder till Bjuvs BK, som valde att lämna WO då man hade ett flertal av sina brottare sjuka/förkylda.

Tävlingen blev därmed en uppgörelse mellan ÖIS, Huddinge och Team Skåne. Något som på förhand såg ut att bli väldigt jämnt. I den första lagmatchen vann Huddinge mot Team Skåne med 7-3 i matcher och 26-15 i poäng. En mycket jämn match där Huddinge flera gånger vann de avgörande momenten och fick siffrorna att rulla i deras riktning.

Nästa lagmatch stod mellan ÖIS och Huddinge och efter 5 matcher ledde Huddinge med 3-2 i matcher och 12-11 i lagpoäng. Dom sista fem matcherna är något av det mest imponerande jag sett dessa Öisare genomföra under en så kort tidsrymd. 5-0 i matcher och förkrossande 20-1 i lagpoäng! Tror att alla hade väntat sig ett mycket jämnare utfall i dessa matcher. Seger till ÖIS mot Huddinge alltså. 7-3 i matcher och 31-13 i lagpoäng.

Den avslutande lagmatchen stod mellan ÖIS och Team Skåne. I denna match började det också jämnt. Efter 5 matcher stod det 11-10 till ÖIS i lagpoäng, men återigen avslutade ÖIS tyngre garde på ett mycket övertygande sätt. Matchen slutar 7-3 med 23-16 i lagpoäng.

Slutställningen blev därmed Team Skåne på tredje plats, Huddinge på andra och årets segrare i Lilla Fyrstads blev för första gången sedan 2009 ÖIS.

ÖIS fick med sig 6 klassegrare, Huddinge 1 och Team Skåne 3. En kommitté bestående av lagens ledare tillsammans med SBFs representant, förbundskapten Zigmunds Jansons, utsåg Simon Borkenhagen till tävlingens bäste brottare. Zigge avslutande nöjt att det är “underbart att se tät, aggressiv och offensiv brottning, med många tekniska poäng från alla deltagande lag”. Det är nyckeln till framtida framgångar för de unga talanger som visade upp sina färdigheter denna söndag.

/Thomas Svensson

Länk till tävlingen

Länk till resultat

Länk till reportage på SVT

Skribent: Lotta Samuelsson
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png