Hoppa till sidans innehåll

Örgryte och Västerås vidare till A-Fyrstads

17 OKT 2019 09:02
I lördags avgjordes Fyrstads B-omgång, där en seger i respektive grupp innebar avancemang till A-Fyrstads 2020
  • Uppdaterad: 17 OKT 2019 09:02

Grupp B 2

Efter mindre lyckat A-Fyrstads 2018 var ÖIS laddade för att ta sig tillbaka till finrummet redan i år. På pappret såg det lovande ut, men hemmalaget BK Ore hade andra planer. Avgörandet kom i den sista matchens absoluta slutskede. I Christoffer Levinssons blott tredje tävlingsmatch avgjorde han med ett förlösande arm-och-huvud.

- "Vi har ett riktigt bra material att arbeta med, så vi lovar att komma till nästa års final för att vara med och slåss om segern", säger Thomas Svensson efter att ha torkat svetten ur pannan.

Grupp B 1

Lördagens seger i Grupp B1 blev ingen tuff drabbning. Tyvärr tvingades Väsby BK lämna återbud dagen innan på grund av skador och sjukdom. Så det blev bara en match mot Uppsala AK. VBK vann samtliga matcher på fall eller teknisk överlägsenhet. Alla matcher avgjordes i första perioden. Säger en del om skillnaden lagen emellan. I tyngsta klassen ställde självaste ordförande Kalle Alm upp för hemmaklubben, han visade att de gamla takterna fortfarande finns där.

– Redan nu ska vi börja bygga upp ett ännu starkare lag till finalen 2020. Vi har ett mycket bra underlag att arbeta med. Det här blir en bra morot och mål för våra killar, säger tränaren Kim Frelin.  

 

Skribent: Lotta Samuelsson
Epost: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png

 

  

 

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....