Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning Digital klubbträff 2 december

03 DEC 2020 14:28
Totalt deltog ett 60-tal klubbar från hela landet. Syftet var att informera om hur vi arbetar med coronafrågan och hur det påverkar vår verksamhet under 2021.
  • Skapad: 03 DEC 2020 14:28

Presentationen i pdf.

Hur vi arbetar med och informerar om Corona 

Samuel Lund, generalsekreterare, This is a mailto link

Samma dag som SBF får information från FHM eller RF så agerar vi så snabbt vi kan och kommunicerar det som direkt påverkar vår verksamhet ute i föreningar och distrikt. Detta sker framförallt via hemsida och sociala medier.

Just nu pågår ett större idrottspolitiskt arbete gällande ändring av språkbruk till RF och FHM. Vi har sett att FHM och regioner ofta skriver att man ska undvika kampidrotter ex; brottning vid sina riktlinjer. Detta har medfört att flera brottningsföreningar har stängt ned sin verksamhet och att brottning och andra kampidrotter har pekats ut som ”problem” gällande spridning av Covid-19.

I själva verket har vi klarat oss väldigt bra, och det är tack vare arbetet i våra klubbar! Ni gör ett fantastiskt bra jobb med att följa våra riktlinjer och har anpassat er verksamhet på ett bra sätt. Jag vet att vi tillsammans tar ett stort ansvar!

Det pågår också ett arbete med att förenkla ansökningsprocessen för ansökan om kompensationsstöd. Vi uppmanar alla föreningar att ansöka om detta för fjärde kvartalet 2020, i mitten av januari 2021. Om ni behöver hjälp med detta finns SBF:s kansli och RF/SISU-distrikten till er hjälp.

När det gäller träning för aktiva födda 2004 och tidigare, är det en fråga som RF arbetar hårt med, för att det ska bli möjlighet dem att återgå till träning. RF:s ordförande Björn Eriksson var under ett möte den 3 december, positiv till att det ska bli möjligt inom kort. 

Slutligen vill jag uppmana er att hålla igång verksamheten, vi har sett att de föreningar som fortsatt med sin verksamhet, om än i annorlunda former har klarat sig bättre än de föreningar som har stängt ned.

Parabrottning

Cem Celepli Atci, projektledare Parabrottning, This is a mailto link

Cem informerade om kort om projektet som har stora utmaningar med anledning av pandemin. Läs med om Parabrottning – En brottarmatta utan gränser, här.
Vid projektets slut 2023, är målet att 15 klubbar ska ha parabrottning som en del av sin verksamhet. Är ni intresserade, ta kontakt med Cem. Mejla eller ring: 072-322 76 70

 

Utbildning

Malin Kjebon, idrottskonsulent, This is a mailto link

Resterande planerade utbildningar under 2020, skjuts fram till 2021. Datum för dessa håller på att sättas och meddelas när det är realistiskt att utbildningarna kommer kunna genomföras med hänsyn till smittspridningen och restriktioner.

Gå in och anmäl era deltagare redan nu. Brottning Grund och Brottning Fortsättning är planerade på flera platser i landet. Då kan vi snabbt meddela datum till berörda, och även se intresset.
Deltagarna kan med fördel köpa sina inlogg till kurswebbarna och börja studera. Inloggen gäller för obegränsad tid.

16 - 17 januari 2021 planeras utbildning för domare och tävlingssekreterare.

Brottningsforum – Tränarforum; Diskussioner pågår om hur vi ska lägga upp Brottningsforum nästa år. Planer finns på att köra det digitalt vid ett par tillfällen och att under hösten har ett Tränarforum. Då i fysisk form. Mer information kommer.

 

Tävling

Leo Östlund, tävlingsansvarig This is a mailto link

Av allt att döma kommer tävlingssäsongen inte kunna dra igång på allvar förrän tidigast februari. Därför kommer vi arbeta för att förlänga säsongen 2021 genom att planera in tävlingar även i maj och juni. Arrangörer som tvingats ställa in tävlingar uppmuntras att inleda en dialog med förbundet om att eventuellt hitta nya datum under dessa månader. 

Samtliga SM-arrangemang har flyttats fram, se Aktivitetskalendern för aktuella datum. 

För U- och J-landslagen kommer inga aktiviteter planeras in under januari-februari.

 

Erfarenhetsutbyte

Frågan om hur vi kan behålla våra medlemmar när verksamheten begränsas av coronapandemin är central. Att arbeta med alternativa träningsformer, ha en dialog med de aktiva om syftet med träning kopplat till brottningen och skapa gemenskap var något som kom fram. Försöka hitta en gemensam horisont och inte underskatta vikten av delaktighet hos brottarna, oavsett ålder.

En oro finns för de som är födda 2004 och tidigare. RF arbetar med frågan gentemot FHM. Tips på att använda plattformar inom sociala medier för att hålla kontakten med de som nu står utanför och får köra egenträning, kom upp. Involvera dem i andra roller som kan kopplas till de yngre deltagarnas träning var ett annat tips.

Hör av er till This is a mailto link om ni vill komma i kontakt med goda exempel, eller har andra frågor gällande verksamheten kopplat till coronapandemin.

Samlade länkar;

Presentation i pdf
Aktivitetskalendern
Anmälan till utbildningar
Köp inlogg till kurswebb
Parabrottning – En brottarmatta utan gränser

Skribent: Malin Kjebon
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png