Hoppa till sidans innehåll

Skärpta restriktioner även för Region Skåne

28 OKT 2020 13:52
Den 27 oktober beslutade Folkshälsomyndigheten om regionala allmänna råd även i Region Skåne. I nuläget gäller dessa fram till den 17 november.
 • Uppdaterad: 28 OKT 2020 13:52

Folkhälsomyndigheten beslutade om att införa fyra av sju regionala råd. Ett av dessa råd är att avstå från att delta i exempelvis idrottsträningar och tävlingar.

Svenska Brottningsförbundet och Svedala Brottarklubb har på grund av rådande situation i Skåne, valt att ställa in JSM i Svedala.  

De fyra regionala råd som FHM infört i Region Skåne är;

 • Undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel.
 • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
 • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar – detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 och senare, samt senior elitverksamhet.

 • Om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med.

SBF rekommenderar att tävlingar under den här perioden, ställs in eller flyttas fram och att träningsverksamheten för den födda 2004 och tidigare, anpassas efter FHM:s regionala råd.

Träningsverksamheten för barn och ungdomar födda 2005 och senare samt senior elitverksamhet bör fortsätta som idag, men följa SBF:s riktlinjer under coronapandemin.

Region Uppsala

De lokala råden för Region Uppsala infördes 20 oktober och planeras gälla till 3 november. Här har FHM infört två av de sju regionala råden;

 • Undvika att resa med kollektivtrafik eller andra allmänna färdmedel.
 • Om möjligt, undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.


Riksidrottsförbundet har efter dialog med Folkhälsomyndigheten fått förtydligande att idrottsverksamhet som bedrivs enligt de allmänna råd som gäller i hela landet kan fortsätta som tidigare, men med följande tillägg:

 • Idrotter där nära fysisk kontakt är en väsentlig del av idrotten, som exempelvis många kampsporter, bör skjuta fram tävlingar och ändra upplägg och innehåll i träning så att nära fysisk kontakt undviks till dess att nya rekommendationer kommer från Region Uppsala.
 • Idrottsutövare, ledare och domare ska i möjligaste mån undvika att använda kollektivtrafik i samband med sitt idrottsutövande.
 • Idrottsverksamheter ska i den mån det är möjligt genomföras utomhus.
 • Idrottsutövare, ledare och domare som reser till eller från Uppsala ska överväga risken för smittspridning inför deltagande i idrottsevenemang.
 • Verksamheter ska skjutas fram eller ställas in om det inte får betydande konsekvenser.
Skribent: Zakarias Tallroth
E-post: Adressen Gömd

Nordiska rum 150_.png 

  

 
craft hemsida 150x150.png
korpberget 10x150.png
RF tillsammans 150.png
SPW.png

Postadress:
Svenska Brottningsförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996323
E-post: info@swedewrestling....

Nyhetsbrev2.png